Winkel

Resultaat 1–105 van de 109 resultaten wordt getoond

  • Ancho Chili flakes 1-4mm (vlokken)

     3,50 4,95

    Ancho Chili flakes 1-4mm (vlokken)

    Ancho is de gedroogde versie van de Poblano Chili, die inheems is in Mexico. Deze zeer milde chilipepersoort, die bijzonder populair is in Mexico, draagt zeer grote vruchten, tot 15 cm lang en 7 cm dik. Onrijpe vruchten zijn groen en veranderen van donkerrood naar bijna zwart als ze rijp zijn. Terwijl de onrijpe, groene Poblano Chili meestal vers verwerkt wordt, worden de volledig rijpe, donkere vruchten gedroogd. Nu heet de vrucht Ancho (Spaans voor breedte), omdat de chili verandert in een platte, zeer brede en hartvormige peul. Gedroogde peulen worden gemalen of geplet aangeboden. De zeer milde soort heeft een fruitige, bijna zoete smaak, die doet denken aan gedroogde rozijnen, zoethout, tabak en koffie. Ancho wordt vaak gecombineerd met pittige chiliervariëteiten om de algemene scherpte aanzienlijk te verminderen. Deze chilipeper gaat heerlijk samen met donkere sauzen, vleesgerechten en pasta of kan ook gecombineerd worden met chocolade en fruit.

    • In handige bewaar pot 50 of 100 gram inhoud
  • Andaliman peper

    Andaliman Peper (Batak peper)

    Aanbieding!  4,00 7,00

    AANBIEDING

    Andaliman Peper (Batak peper)

    Andaliman peper is een wilde peper van het Indonesische eiland Sumatra. Deze peper heeft een fruitige smaak met intense noten van citrus. De inwoners van Sumatra noemen andaliman peper daarom ook intir-intir of citroenpeper. Andaliman peperbollen zijn mild pikant. De peper heeft een licht prikkelend en verdovend effect op de tong, net zoals Szechuanpeper.

    Wilde pepersoort, niet gecultiveerd

    keuze uit 25 of 50 gram

  • Anijszaad (gemalen)

     2,00 3,50

    Anijszaad (gemalen)

    Anijszaad komt van de anijsplant (Pimpinella anisum) en heeft een zoete, warme aromatische smaak. Anijs staat bekend om haar aroma van drop. Ook in likeur wordt vaak anijs gebruikt, zoals bijvoorbeeld Ouzo, Raki, Pastis en Anisette. Verder geeft anijs smaak aan brood, gebak, en koek.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Anijszaad (heel)

     2,00 3,50

    Anijszaad komt van de anijsplant (Pimpinella anisum) en heeft een zoete, warme aromatische smaak. Anijs staat bekend om haar aroma van drop. Ook in likeur wordt vaak anijs gebruikt, zoals bijvoorbeeld Ouzo, Raki, Pastis en Anisette. Verder geeft anijs smaak aan brood, gebak, en koek.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Assam Peper

     4,50

    De wilde Assam peper is een ondersoort van de lange peper en komt uit pure wilde groei. Het wordt gevonden in de noordelijke Indische Assam regio volgens traditionele methoden van lokale boeren. Assam peper heeft een unieke vorm die doet denken aan bramen. De scherpte van deze wilde peper is veel subtieler dan die van lange peper en vergt een beetje ontwikkeling. Tegelijkertijd verspreidt zich een verdovend effect, vergezeld van een subtiele tintelende noot. Na het drogen ontwikkelt de peper zijn typische warme, volle, zoete, zoete, rokerige aroma. Wilde Assam peper gaat heerlijk met gegrild vlees, wild en hartige gerechten.

    Zeldzame specialiteit van 100% wilde groei.

    verpakt per 25 gram

  • Basilicum 1-5mm 100% BIO

     1,95 2,95

    Past in heel de Italiaanse keuken

    keuze uit 50 of 100 gram

  • BBQ Dry rub all use

     4,95

    BBQ Dry rub all use

    Standaard BBQ DRY RUB voor vlees en vis

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub CAJUN

     4,95

    BBQ Dry rub CAJUN

    Standaard BBQ DRY RUB met cajun kruiden.

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub KIP

     4,95

    BBQ Dry rub KIP

    Standaard BBQ DRY RUB voor kip.

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub PIRI-PIRI

     4,95

    BBQ Dry rub PIRI-PIRI

    Standaard BBQ DRY RUB met piri-piri kruiden.

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub RUND

     4,95

    BBQ Dry rub RUND

    Standaard BBQ DRY RUB voor rundvlees

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub SPICY HOT

     4,95

    BBQ Dry rub SPICY HOT

    Standaard BBQ DRY RUB voor vlees en vis spicy hot door birds-eye chillies

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub VARKEN

     4,95

    BBQ Dry rub VARKEN

    Standaard BBQ DRY RUB voor varkensvlees

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ rub kruidenmix (wet rub)

     4,95

    BBQ rub kruidenmix (wet rub)

    Standaard BBQ RUB voor vlees en vis
    gebruik naar smaak, wel een goede olijfolie gebruiken

    Strooibus 230ml

  • Bhutan Lemon peper (citroenpeper)

     4,95

    In het westen van het land Bhutan verzamelen lokale boeren de zeldzame Bhutaanse citroenpeper, een wilde ondersoort van Szechuan peper, met aanzienlijk kleinere zaadcapsules. Deze citroenpeper doet zijn naam eer aan. Het intense, frisse aroma van peper is betoverend. Bij het proeven merkt u meteen een tintelend gevoel, gevolgd door een lichte verdoofdheid op de tong en in de gehele mondholte.  De specerij verrijkt marinades en sauzen met geheel nieuwe smaken. De citroenpeper geeft een frisse toets aan kruidenmengelingen, desserts met chocolade krijgen een absoluut “ha” effect.

    Zeer zeldzame specialiteit.

    verpakt per 12,5 gram

  • Bieslook gesneden

     2,75 4,95

    Bieslook (Allium schoenoprasum) behoort net als knoflook, ui en prei tot de lookfamilie. Bieslook is geschikt voor salades, kruidenboter, ragouts, aardappelen, komkommer, tomaat, vis, eieren, soepen, sauzen. Gedroogde bieslook is eenvoudig te gebruiken. Bieslook kan in zowat alles worden gebruikt: soepen, sauzen, dressings, salades, vis, schaal- en schelpdieren, aardappel- en eiergerechten, …

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Bobotie Kruidenmix (zonder zout)

     2,75 3,50

    Bobotie Kruidenmix (zonder zout)

    Lekkere echte Zuid-Afrikaanse kruidenmix voor bobotie. En wat je er zelf nog meer mee kunt bedenken. Want alhoewel de mix in eerste instantie is gemaakt voor de bekende ovenschotel, zijn bijvoorbeeld mini gehaktballetjes met deze bobotie kruidenmix. Deze samenstelling staat al beschreven in kookboeken sinds 1609

    • Advies gebruik: 5-7 gram op 250 gram vlees
    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
      of in stevige hersluitbare stazak (navulling)
  • Bonenkruid (chubritza)

     1,95 3,25

    Bonenkruid wordt zeer veel gebruikt in de mediterrane keuken en is een graag gezien kruid in de Oost-Europese keuken. In Bulgarije, waar bonenkruid veel gebruikt wordt, noemt men het chubritza. Bonenkruid geeft de zo herkenbare smaak van herbes de Provence of provençaalse kruiden. De smaak en het aroma is een subtiele mengeling van marjolein, munt en tijm. Voeg bonenkruid toe aan stoofschotels, salades en sauzen. Bonenkruid geeft veel smaak aan bonen, bieten, kool, kip, vis, eieren, salades, chutneys, aardappelen, kaas, paprika, vinaigrette dressings en in soepen zoals soep van rundvlees, kip en zowat elke romige soep.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Bruschetta Kruidenmix BIO

     3,50

    Ingredienten: Tomaat, knoflook, ui, ui, zeezout, Paprika, basilicum, chili, oregano, tijm, peper en lavas

      • als dipper: de mix in water laten wellen, 1 lepel mix +2-3 lepel water en 1 lepel olie
      • als kruidenboter: 10gram mix per 100gram boter
      • gehaktballen: 25gram op 400gram gehakt
      • daarnaast ook te gebruiken als decoratie op bv. salade

    verpakt per 100 gram

  • Cadeau Voucher van kruiden-specerijen.nl

     5,00 100,00

    Altijd makkelijk om te geven en leuk om te krijgen.
    Van €5,00 t/m €100,00 en 1 jaar (365 dagen) geldigheid na uitgifte.

    Als extra ontvangt u als gever van de cadeau voucher ook een bonus voucher van ons.
    Bij een totale bestelwaarde van cadeau vouchers vanaf €20,00 ontvangt u een bonus voucher.
    Dit tot een maximum bonus van €10,00 welke u zelf als bonus voucher ontvangt.

  • Cajun Kruidenmix

     2,75 3,50

    Cajun Kruidenmix

    Heerlijke pikante cajun kruidenmix. De cajun kruidenmix is een mix waarin pittige cayennepeper en zachte paprikapoeder mooi combineren. De cajun flavor zorgt voor een exotisch accent aan jouw gerechten en past goed bij vlees. Strooi ook eens wat cajun flavor over gegrilde garnalen.

    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
      of geseald stevig hersluitbaar zakje (navulling)
  • Cayennepeper (fijngemalen)

     0,95 1,50

    Cayennepeper wordt vaak beschouwd als een synoniem voor gemalen pepers. De naam komt waarschijnlijk uit de hoofdstad en de gelijknamige rivier de Cayenne in Frans Guyana en verwijst naar de oorspronkelijke thuisbasis van deze oude chilisoort. De slanke vruchten groeien op kleine struiken tot een hoogte van ongeveer 75 cm en zijn oranje tot rood van kleur. Cayenne is een echte multi-talent in de keuken. Kenmerkend voor Cayennepeper is de pittige, licht rokerige smaak met een subtiele bittere noot. De specerij wordt gebruikt in vleesgerechten zoals gehakt, goulash, chili con carne, in stoofschotels, soepen en marinades, in eiergerechten en alle gerechten met een aangename kruidige smaak.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Cayennepeper-flakes (vlokken)

     1,20 2,00

    Cayennepeper wordt vaak beschouwd als een synoniem voor gemalen pepers. De naam komt waarschijnlijk uit de hoofdstad en de gelijknamige rivier de Cayenne in Frans Guyana en verwijst naar de oorspronkelijke thuisbasis van deze oude chilisoort. De slanke vruchten groeien op kleine struiken tot een hoogte van ongeveer 75 cm en zijn oranje tot rood van kleur. Cayenne is een echte multi-talent in de keuken. Kenmerkend voor Cayennepeper is de pittige, licht rokerige smaak met een subtiele bittere noot. De specerij wordt gebruikt in vleesgerechten zoals gehakt, goulash, chili con carne, in stoofschotels, soepen en marinades, in eiergerechten en alle gerechten met een aangename kruidige smaak.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Centraal Java Lange peper

     1,95

    Deze pepersoort is heet en warm, met zoete en aardse boventonen. Het straalt een aroma uit van kaneel, dat doet denken aan het kerstseizoen. Lange peper is zeer geschikt voor mortels of hij wordt gebroken en in stukjes gesneden en in een kruidenmolen gedaan. In sauzen, bouillons of marinades kan het, zelfs in zijn geheel, zijn licht zoete bloemengeur ontwikkelen. Maar wees voorzichtig, want bij langere kooktijd neemt de scherpte toe. Kenmerken: 2-5 cm grote zwartgrijze vruchten die doen denken aan wilgenkatjes.

    verpakt per 25 gram

  • Chicken Tikka Cool kruidenmix

     3,95

    Chicken Tikka Cool kruidenmix

    zonder chilipepers, geschikt voor kinderen

    Waan je in India met deze heerlijke Chicken Tikka kruidenmix en maak één van de meest favoriete gerechten uit India in je eigen keuken.

    De kruiden kunnen worden toegevoegd droog strooien over kip, als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade. Marineer kip gedurende minimaal 2 uur – idealiter 2 dagen, gebruik sap van halve citroen en 1 eetlepel of 15 g kruiden ca. per kipfilet voor uitstekende marinade

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Chicken Tikka kruidenmix

     3,95

    Chicken Tikka kruidenmix

    Waan je in India met deze heerlijke Chicken Tikka kruidenmix en maak één van de meest favoriete gerechten uit India in je eigen keuken.

    De kruiden kunnen worden toegevoegd droog strooien over kip, als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade. Marineer kip gedurende minimaal 2 uur – idealiter 2 dagen, gebruik sap van halve citroen en 1 eetlepel of 15 g kruiden ca. per kipfilet voor uitstekende marinade

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Chili helderrood BIO (gemalen)

     1,50 2,50

    Deze chilipeper valt op door zijn felrode kleur en zijn intensieve aroma, wat te danken is aan de slechts licht beschikbare scherpte, ook voor Chili beginners goed te verdragen.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Chipotle Chili – flakes 3-8mm (vlokken)

    Aanbieding!  2,75 11,00

    Langdurige aanbieding.
    Laagste prijs van Nederland en bij ons volop op voorraad.

    Chipotle Chili – flakes 3-8mm (vlokken)

    Gerookte jalapeño wordt chipotle genoemd. De Jalapeno verliest ongeveer 90% van zijn gewicht door roken. Chipotle chili wordt gebruikt als een kruidig ingrediënt in BBQ producten, stoofschotels, sauzen en kruiderijen. Jalapeño Chili is een van de belangrijkste en populairste chili variëteiten in Mexico en de Verenigde Staten. Deze Spaanse pepersoort is middelmatig warm en zeer fruitig. Door het relatief dikke vruchtvlees is Jalapeño niet geschikt voor luchtdroging. Daarom is het roken van rijpe Jalapeño fruit al eeuwenlang een populaire methode om te drogen en te conserveren. De Azteken ontwikkelden deze techniek al. Het hout van de mesquite boom wordt gebruikt om te roken, wat de gedroogde vruchten een sterke, rokerige smaak geeft.

    • In handige bewaar pot 50 of 100 gram inhoud of 250gram in gesealde zak
  • Chipotle Chili – gemalen

     2,75 4,50

    Chipotle Chili – gemalen

    Gerookte jalapeno wordt chipotle genoemd. De Jalapeno verliest ongeveer 90% van zijn gewicht door roken. Chipotle chili wordt gebruikt als een kruidig ingrediënt in BBQ producten, stoofschotels, sauzen en kruiderijen. Jalapeno Chili is een van de belangrijkste en populairste chili variëteiten in Mexico en de Verenigde Staten. Deze Spaanse pepersoort is middelmatig warm en zeer fruitig. Door het relatief dikke vruchtvlees is Jalapeños niet geschikt voor luchtdroging. Daarom is het roken van rijpe Jalapeno fruit al eeuwenlang een populaire methode om te drogen en te conserveren. De Azteken ontwikkelden deze techniek al. Het hout van de mesquite boom wordt gebruikt om te roken, wat de gedroogde vruchten een sterke, rokerige smaak geeft.

    Hersluitbaar geseald potje 50 of 100 gram inhoud

  • Citroenschillen 2-3 mm

     1,85 2,50

    Dit is de schil van gedroogde citroenen zonder witte velletje of merg. Gedroogd is citroenschil net zo smaakvol als vers. Het is ook nog eens tijdsbesparend in de keuken. Je gebruikt de gedroogde versie als een recept citroenschil vraagt. Meestal worden citroenschillen gebruikt bij het bakken. Steeds meer en meer kom je het ook tegen in andere recepten zoals marinades, groenten, kip, dressings, vis en rijst. citroenschil bevordert de spijsvertering, werkt ontspannend en bevordert een goede slaap. Hierdoor wordt citroenschil ook veel gebruikt in thee. Onze citroenschil is gedroogd en dus erg geconcentreerd. Gebruik 1/3 van de gevraagde hoeveelheid versgeraspte schil in een recept.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Couscous Kruidenmix

     2,75 3,50

    Couscous Kruidenmix

    Deze couscous kruiden zijn speciaal samengesteld voor het bereiden van het couscous, misschien wel het bekendste Marokkaanse gerecht. Het gerecht wordt meestal bereid met veel verschillende soorten groenten en vlees of kip. Onze couscous kruiden hebben een rijke aardse smaak met een vleugje zoetheid.

    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
      of in stevige hersluitbare stazak (navulling)
  • Cubeb peper (Javaanse steelpeper)

     1,95

    De Kubeb of cubeb peper is inheems in Java en andere Indonesische eilanden, maar wordt ook geteeld in andere gebieden van Indonesië en Sri Lanka. De vruchten worden groen geoogst net voor de rijping en daarna in de zon gedroogd totdat de fruitschaal een bijna zwarte kleur heeft aangenomen. Qua smaak kan de kubebpeper niet worden vergeleken met andere pepers en overheerst met warme en kruidige peperige smaak, die enigszins doet denken aan piment, eucalyptus en mint. De scherpte is eerder subtiel, een licht bitter- zoete smaak domineert.

    verpakt per 20 gram

  • Curry poeder / kerriepoeder

     2,99

    Kerrie poeder

    Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. Kerrie poeder is te gebruiken bij vlees, vis groenten, maar wordt vooral gebruikt in rijstgerechten.

    De naam komt van het Indiase ‘kari’ dat saus betekent. Kerriepoeder in verschillende smaken is in Azie vaak een basis voor rijstgerechten. Met toevoeging van water of kokosmelk ontstaat een saus en komt de smaak en geur vrij. Bestanddelen die in ieder geval in kerrie zitten zijn: gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karmij, kurkuma (waar de gele kleur vandaan komt), komijn en zwarte peper.

    • De klassieke blend uit Victoria, Engeland die nog steeds wordt gebruikt
    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Demonic “Bag of Fire” (gemalen Birds-eye)

     4,95

    Demonic “Bag of Fire” (gemalen Birds-eye)

    We hebben iets nieuws…. speciaal voor mensen die het eten overal flauw van smaak vinden… Wij noemen het een “Demonic Bag of Fire” dat is een linnen zakje met daarin een potje met 20 gram gemalen demon “Birds-eye” pepertjes.
    Altijd makkelijk om bij je te hebben als je op reis gaat of uit eten gaat..

    • Smaak: aromatisch, typische hete fruitige smaak
    • Gerechten: warme Aziatische gerechten, maar ook voor soepen en sauzen, stoofschotels, pizza en warme BBQ sauzen.
    • Hersluitbaar linnen zakje met daarin een potje met 20gram inhoud
    • Met gratis klein houten lepeltje wat ook in het zakje past
  • Echte rode Kampot peper

     3,50

    Echte rode Kampotpeper is een zeer zeldzame peperspecialiteit gemaakt van volledig rijpe, ongeschilde pepervruchten. Rode kampotpeper is zeer moeilijk te produceren, slechts zeer weinig en beste peperboeren durven dit risico te nemen. Daarom is echte rode kampotpeper erg moeilijk verkrijgbaar. Door zijn hoge rijpheid is echte rode peper bijzonder aromatisch en bijna fruitig, met een sterke pikantheid.

    verpakt per 20 gram

  • Echte saffraan uit Iran (1 gram)

     6,50

    Echte saffraan uit Iran (1 gram)

    Topklasse saffraan uit Iran van het merk MELAL

    • Plexiglazen potje met 1 gram pure saffraan
    • T.H.T. 05-2021

    Saffraan (Safraan | Saffron | Saffran | Azafran | زعفران | staat bekend als de koning onder de kruiden en is de meest kostbare specerij ter wereld. Het woord saffraan (spreek uit als Za-faran) betekent “geel” in het Arabisch en verwijst naar de gouden kleur die deze bijzondere specerij afgeeft. Niet alleen de goudgele kleur is kenmerkend aan de kruid, maar ook de ongekende smaak en gezondheidsvoordelen. Combineer een paar saffraandraadjes bij het nuttigen van warme dranken en/of gerechten en je zult versteld staan, gegarandeerd.

    Krokus Sativus Linneaeus, de Latijnse benaming voor Saffraan, vormt de stamper van de zeldzame krokus of saffraan bloem. Verschillende volkeren gebruiken eeuwenlang deze rijke en veelzijdige specerij als medicijn en specerij. Wat veel mensen niet weten, is dat je dit specerij ook als kleurmiddel kunt gebruiken waarmee je je gerecht van natuurlijk rijkere kleur voorziet. Geeft net dat persoonlijke en natuurlijke touch aan je gerecht!

    Saffraandraden hebben een zeer unieke smaak dat voor velen onbeschrijfelijk is. Uit ons klantonderzoek zegt de meerderheid een aardse, honingsmaak, maar tegelijkertijd een licht bitter accent aan het einde te proeven. Deze smaakvolle eigenschappen gaan goed met gerechten als Paella, Risotto en Perzische rijst. Door de draadjes of poeder aan je gerecht toe te voegen, krijgt het gerecht een warme aroma en een mooie gele kleur. Zodra je het aroma ruikt, zul je beter begrijpen waarom mensen zo verliefd zijn op dit koninklijke kruid

  • Echte witte Kampot peper

     3,95

    Voor de witte Kampot-peper worden alleen de volledig rijpe, roodachtige bessen gebruikt. Na de oogst worden de bessen enkele dagen in water gedrenkt, zodat de buitenste schil oplost. De witte-beige korrels worden dan gedroogd in de zon. Witte Kampot pepers is aromatisch met een fijne en frisse noot. Witte Kampot pepers gaat goed samen met wit gevogelte, vis, groenten, lichte sauzen en soepen

    verpakt per 30 gram

  • Echte zwarte Kampot peper

     3,20

    Zwarte Kampot peper wordt verkregen uit de nog groene pepervruchten. Na de oogst worden de korrels in de zon gedroogd en door het gistingsproces worden de bessen zwart. Een zorgvuldige handmatige pluk volgt om alleen de mooiste en dikste bessen naar Europa te sturen. Een aangename, krachtige kruidigheid met een vleugje munt en eucalyptus zijn kenmerkend voor de zwarte versie van de Kampotpeper. Zwarte Kampot gaat goed met alle donkere vleeswaren en sterke, stevige gerechten.

    verpakt per 20 gram

  • Fleur de Sel uit Zuid-Afrika (fijn)

     5,95

    Fleur de Sel uit Zuid-Afrika (fijn)

    • Superieure Fleur de Sel uit Zuid-Afrika
    • 150 gram netto inhoud

    Fleur de Sel uit Zuid-Afrika
    Onze Fleur de Sel komt uit een eeuwenoude zoutmijn in het zuidwesten van Zuid-Afrika. Het bijzondere van deze zoutmijn is dat ze niet direct aan zee ligt, maar enkele honderden meters landinwaarts. Het water wordt gepompt uit een ondergronds zeewatermeer, dat op zijn beurt gevoed wordt door een natuurlijke onderaardse instroom uit de zuivere wateren van de Atlantische Oceaan. Warme winden uit het binnenland verdampen snel het water in de zoutpannen. Naarmate de pekel het verzadigingspunt nadert, wordt hij in kleinere zoutpannen gevoerd. De flinterdunne laag zout die zich nu aan het wateroppervlak vormt, wordt voorzichtig met de hand afgeschept. Deze nieuw gevormde kristallen zijn de selectie van zeezout – knapperig, zacht en rijk aan mineralen, maar volledig zuiver en natuurlijk. Na een korte droging in de zon wordt de Fleur de Sel verpakt en begint zijn reis naar de kruidenfabrikanten en de tempels van plezier over de hele wereld. Fleur de Sel uit Zuid-Afrika is zeezout van de zuiverste en beste kwaliteit, onmisbaar voor de laatste smaakmaker van heerlijke gerechten.

    In een zeer goed afsluitende glazen bewaarpot van Le Parfait uit de SUPER serie van dit merk

  • Frites- en Kipkruiden mix BIO

     3,50

    Frites- en Kipkruiden mix BIO

    100% natuurlijk, ook vrij van E-nummers / GMO vrij.
    Absoluut zonder kleur- en smaakstoffen, zonder conserveermiddelen en zonder antiklontenmiddel

    Heerlijk, pikant kruidenmengsel van natuurlijk zeezout en de beste kruiden van gecontroleerde biologische teelt. Ideaal voor aardappelgerechten zoals frites, aardappelschijfjes of gebakken aardappelen. De uitgebalanceerde kruidenmix gaat ook uitstekend samen met gebraden kip, kippenpoten, kalkoenbiefstuk en alle lichtgekleurde gevogelte. Met ingrediënten als paprika, chili en Tellicherry peper kan het kruidenmengsel ook gebruikt worden in goulash, chili con carne of klassiek geroosterd varkensvlees.

    Geeft de echte paprika chips smaak.

    • Ingrediënten: Zeezout (60%), biologische paprika´s, biologische tomaten, Biologische Knoflook, Biologische Ui, Biologische Chili, Biologische Peper, Biologische Knoflook, Biologische Peper
    • Samengesteld voor ons in Duitsland onder strikt toezicht op gebruik biologische ingrediënten volgens Bio | DE-Öko-003 
    • verpakt per 150 gram in handige strooibus van 230ml

    Hoe te gebruiken:

    • Bij het frituren van patat. Strooi je de patat kruiden pas over de patat nadat ze gefrituurd zijn.
    • Bij het bakken van aardappeltjes kun je de kruidenmix ook al tijdens het bakken gebruiken.
    • Op vlees: Bestrooi het stuk vlees met de kruidenmix en bak in de pan met boter.
  • Garam Masala kruiden

     3,95

    Waar zou de basis van een curry zijn zonder Garam Masala

    • Garam masala is een Indiaas specerijenmengsel en betekent letterlijk “heet mengsel”.
    • maar hier is heet als in warm/verwarmend. De geur is warm, aards en kruidig.
    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Gedroogde Pili-Pili Pepers (Birds-eye)

     3,50 6,00

    De planten van de Birds-eye Chili, die ongeveer 150 cm hoog worden, produceren talrijke hete peulen, die rijpen van groen naar oranje naar felrood. De kleine, ronde tot puntige vruchten, die tot de groep van Capsicum frutescens behoren, danken hun naam ¨Bird-Eye¨ aan sommige vogelsoorten, waar de vruchten van deze struik bovenaan het menu staan. Met 900.000 tot meer dan 120.000 Scoville-eenheden behoort Birds-eye tot de pittige pepertjes. Hun scherpte is intens en direct. Hun smaak is vergelijkbaar met die van Thaise Spaanse peper, dus ze zijn zeer geschikt voor warme Aziatische gerechten, maar ook voor soepen en sauzen, stoofschotels, stoofschotels en warme BBQ sauzen.

    keuze uit 50, 100 gram

  • Gedroogde Pili-Pili Pepers (Birds-eye) 100% BIO

     4,95 9,00

    De planten van de Birds-eye Chili, die ongeveer 150 cm hoog worden, produceren talrijke hete peulen, die rijpen van groen naar oranje naar felrood. De kleine, ronde tot puntige vruchten, die tot de groep van Capsicum frutescens behoren, danken hun naam ¨Bird-Eye¨ aan sommige vogelsoorten, waar de vruchten van deze struik bovenaan het menu staan. Met 900.000 tot meer dan 120.000 Scoville-eenheden behoort Birds-eye tot de pittige pepertjes. Hun scherpte is intens en direct. Hun smaak is vergelijkbaar met die van Thaise Spaanse peper, dus ze zijn zeer geschikt voor warme Aziatische gerechten, maar ook voor soepen en sauzen, stoofschotels, stoofschotels en warme BBQ sauzen.

    keuze uit 50, 100 gram

    100% BIOLOGISCHE TEELT

  • Gedroogde Wiri-Wiri Pepers

     4,95 8,95

    Dit juweeltje onder de pepers hoort in elk traditioneel Guyanees gerecht thuis en is geschikt om stoofschotels op smaak te brengen, maar ook soepen, sauzen of marinades. Met zijn pittigheid van 120.000 Scoville en meer kan de Wiri Wiri gemakkelijk concurreren met de Habanero. Naast de warme smaak overtuigt de chilipeper met een zeer fruitige tomatennoot.

    keuze uit 50, 100 gram

    EIGEN IMPORT / ZELDZAAM IN EUROPA

  • Gember gemalen klasse A

     1,75 2,50

    Gember gemalen klasse A

    Verfijnde milde smaak en tevens ook kruidig en een beetje scherp!

    • Eén van de belangrijkste ingrediënten van de Indonesische en Chinese keuken.
    • in diversen gerechten, pikante rijstgerechten, gevogelte-, varkens-, rund- en lamsvleesgerechten
    • verpakt in verzegeld strooibusje 35 gram of 75 gram

     

     

  • Groene Malabar Peper

     2,50 4,50

    De groene Malabar Peper stamt uit het bergachtige, dicht beboste achterland van de kust van Malabar in Kerala in het zuidwesten van India. Deze regio wordt algemeen beschouwd als de thuisbasis van de peper. Hier wordt de peper nog onrijp door kleine boeren van begin november tot half januari met de hand geoogst en daarna onder beschermde omstandigheden gedroogd. Deze groene peper wordt pas sinds de late 20e eeuw in deze regio geproduceerd en meestal in zout of azijn aangeboden. Dit verstoort echter de fijne eigen smaak van de groene peper. Bij onze groene Malabar Peper is dat niet het geval en deze heeft dan ook een bijzonder fris aroma en een aangename scherpte. De groene peper is versgemalen, heerlijk als specerij op varkensvlees, kip, vis, of kalfsvlees. In een echte Franse pepersaus is deze peper een must. Probeer de gemalen groene Malabar peper een subtiel te combineren met verse aardbeien of een rijpe mango- een werkelijk uitzonderlijk smaaksensatie.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Guajillo Chili flakes 1-4mm (vlokken)

     3,50 4,95

    Guajillo Chili flakes 1-4mm (vlokken)

    De chili-variëteit Mirasol van het geslacht Capsicum annuum, die afkomstig is uit de Mexicaanse staat Zacatecas, is een van de meest populaire en meest gebruikte chiliervariëteiten in de Mexicaanse keuken. Als de chilipeper gedroogd is, heet hij guajillo en kan vertaald worden als ¨Grote Pod¨, wat recht doet aan de tot 15 cm grote vruchten. Ondertussen wordt deze chilipepersoort niet alleen in Mexico geteeld, maar ook in het zuiden van de VS, Peru en Chili. De rijpe vruchten zijn dieprood van kleur en hebben een sterk bessenaroma met een vleugje dennen, sparren en groene thee. De zeer mild warme Guajillo Chili is veelzijdig en past perfect bij vleesgerechten van alle soorten en licht gevogelte. Sauzen, salsa´s, dips en marinades geven deze heerlijke chili variëteit een heel bijzonder tintje.

    • In handige bewaar pot 50 of 100 gram inhoud
  • Jalapeno Chili groen flakes 3-6mm (vlokken)

     2,25 3,50

    Jalapeno Chili groen flakes 3-6mm (vlokken)

    Jalapeno Chilis hebben hun oorsprong in het zuiden van Mexico en danken hun naam aan de stad Jalapa in Veracruz. Jalapenos zijn uitgegroeid tot de meest populaire chili-variëteit in Europa dankzij hun fruitige kruidigheid en veelzijdige toepassingen. De productieve plant vormt tot 9 cm lange, zeer sappige vruchten met duidelijk afgeronde punten. De onrijpe vruchten zijn meestal groen en verkleuren naar helderrood als ze rijp zijn. De kruidige Jalapeno Chili is meestal tussen de 5.000 – 25.000 Scoville, afhankelijk van de rijpheid, teelt en verwerking. Jalapenos zijn bijzonder populair in de Tex-Mex keuken en mogen in geen enkel gerecht ontbreken. Jalapenos harmoniëren perfect met kaas, in vleesgerechten zoals chili con carne of goulash, in BBQ sauzen of in zelfgemaakte wraps.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Jalapeno Chili rood flakes 3-6mm (vlokken)

     2,25 3,50

    Jalapeno Chili rood flakes 3-6mm (vlokken)

    Jalapeno Chilis hebben hun oorsprong in het zuiden van Mexico en danken hun naam aan de stad Jalapa in Veracruz. Jalapenos zijn uitgegroeid tot de meest populaire chili-variëteit in Europa dankzij hun fruitige kruidigheid en veelzijdige toepassingen. De productieve plant vormt tot 9 cm lange, zeer sappige vruchten met duidelijk afgeronde punten. De onrijpe vruchten zijn meestal groen en verkleuren naar helderrood als ze rijp zijn. De kruidige Jalapeno Chili is meestal tussen de 5.000 – 25.000 Scoville, afhankelijk van de rijpheid, teelt en verwerking. Jalapenos zijn bijzonder populair in de Tex-Mex keuken en mogen in geen enkel gerecht ontbreken. Jalapenos harmoniëren perfect met kaas, in vleesgerechten zoals chili con carne of goulash, in BBQ sauzen of in zelfgemaakte wraps.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Kaneel Ceylon BIO (gemalen)

     1,75 2,95

    Kaneel – wie denkt er niet meteen aan de kersttijd? In de recente Centraal-Europese geschiedenis is kaneel vooral gebruikt als winterkruid, vooral in gebak, desserts, pons en glühwein. Kaneel is een van de oudst bekende specerijen en wordt al enkele duizenden jaren in Zuid-Aziatische landen gebruikt. In Europa werd kaneel pas vanaf de Middeleeuwen belangrijker, maar werd het aanvankelijk vooral gebruikt als remedie tegen tal van kwalen. Vanaf de 16e eeuw werd kaneel steeds populairder als specerij, maar werd het als kostbaar en onbetaalbaar beschouwd. Het kruid was dan ook voorbehouden aan de adel en de rijke kooplieden. Botanisch onderscheidt men voornamelijk 2 soorten kaneel: Cinnamomum Cassia – Cassia Kaneel en Kaneel Zeylanicum – Ceylon kaneel (ook Canehl of Kaneel) De Ceylon kaneel wordt ook wel echte kaneel genoemd. Het komt voornamelijk uit Sri Lanka en Zuid-India. Het wordt gewonnen uit de binnenschors van de kaneelstruik, die tot de laurierfamilie behoort. Een aantal van deze flinterdunne lagen worden op elkaar geplaatst of in elkaar geduwd, waarbij ze tijdens het drogen oprollen. De Ceylon kaneel lijkt dus op een gerolde sigaar als stokje, is lichtbruin van kleur, zeer aromatisch en heeft een fijne, zoete smaak. De goedkopere Cassia kaneel is vandaag de dag de meest verspreide kaneelsoort, meestal afkomstig uit China, Indonesië of Vietnam. Om het begeerde kruid te verkrijgen, wordt de bast van de kaneelboom verwijderd en wordt de binnenste bast, die enkele millimeters dik is, bevrijd van de buitenste kurklaag. Cassia kaneelstokjes zijn veel dikker dan Ceylon kaneel. De stokken bestaan slechts uit één enkele laag. Ceylon kaneel is donkerder en scherper, het aroma is intenser. Vergeleken met Cassia kaneel bevat Ceylon kaneel aanzienlijk minder coumarine dan Cassia kaneel. Kaneelliefhebbers en vooral gezinnen met kinderen moeten daarom kiezen voor Ceylon kaneel, dat als veilig voor consumptie wordt beschouwd.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Kaneelbloesems

     4,50 7,95

    Terwijl kaneel, een van de oudste bekende specerijen, meer dan 4.000 jaar geleden werd gebruikt als specerij en geneeskrachtige plant, vooral in China en India, en is erg populair bij Grieken en Romeinen sinds de oudheid, kaneelbloesem is pas bekend als een specerij in Europa voor enkele decennia. Strikt genomen is het niet de kaneelbloesem, maar de kaneelknop van de kaneelboom. Vanwege de gelijkenis met de kruidnagel wordt het ook wel kaneel kruidnagel genoemd. Aromatisch lijken de kaneelbloemen veel op klassieke kaneel, maar dan minder uitgesproken en met een fijnere smaak. Kaneelbloesems worden voornamelijk gebruikt in desserts, vooral met Kerstmis in gebak, desserts en warme dranken. Naast compote of rijstpudding worden kaneelbloesems ook gebruikt in oosterse kruidenmengsels en curry´s, in stoofschotels, gehakt en donkere sauzen. De kaneelbloesems kunnen in hun geheel gebruikt worden, maar ook gemalen. Kaneelliefhebbers kauwen de bloemen in hun geheel.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Kaneelpijpjes Ceylon BIO (heel)

     4,50 7,95

    Kaneel – wie denkt er niet meteen aan de kersttijd? In de recente Centraal-Europese geschiedenis is kaneel vooral gebruikt als winterkruid, vooral in gebak, desserts, pons en glühwein. Kaneel is een van de oudst bekende specerijen en wordt al enkele duizenden jaren in Zuid-Aziatische landen gebruikt. In Europa werd kaneel pas vanaf de Middeleeuwen belangrijker, maar werd het aanvankelijk vooral gebruikt als remedie tegen tal van kwalen. Vanaf de 16e eeuw werd kaneel steeds populairder als specerij, maar werd het als kostbaar en onbetaalbaar beschouwd. Het kruid was dan ook voorbehouden aan de adel en de rijke kooplieden. Botanisch onderscheidt men voornamelijk 2 soorten kaneel: Cinnamomum Cassia – Cassia Kaneel en Kaneel Zeylanicum – Ceylon kaneel (ook Canehl of Kaneel) De Ceylon kaneel wordt ook wel echte kaneel genoemd. Het komt voornamelijk uit Sri Lanka en Zuid-India. Het wordt gewonnen uit de binnenschors van de kaneelstruik, die tot de laurierfamilie behoort. Een aantal van deze flinterdunne lagen worden op elkaar geplaatst of in elkaar geduwd, waarbij ze tijdens het drogen oprollen. De Ceylon kaneel lijkt dus op een gerolde sigaar als stokje, is lichtbruin van kleur, zeer aromatisch en heeft een fijne, zoete smaak. De goedkopere Cassia kaneel is vandaag de dag de meest verspreide kaneelsoort, meestal afkomstig uit China, Indonesië of Vietnam. Om het begeerde kruid te verkrijgen, wordt de bast van de kaneelboom verwijderd en wordt de binnenste bast, die enkele millimeters dik is, bevrijd van de buitenste kurklaag. Cassia kaneelstokjes zijn veel dikker dan Ceylon kaneel. De stokken bestaan slechts uit één enkele laag. Ceylon kaneel is donkerder en scherper, het aroma is intenser. Vergeleken met Cassia kaneel bevat Ceylon kaneel aanzienlijk minder coumarine dan Cassia kaneel. Kaneelliefhebbers en vooral gezinnen met kinderen moeten daarom kiezen voor Ceylon kaneel, dat als veilig voor consumptie wordt beschouwd.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Kashmiri Masala kruidenmix

     4,95

    Kashmiri Masala kruidenmix

    Zoete Indiase chili gemengd met liefde en kruiden om een prachtige masala met zeer lage hitte te creëren

    De kruiden kunnen worden toegevoegd als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade om later te verwerken in gerechten van vlees of vis.

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Kerrie Madras

     2,99

    Kerrie Madras

    Kerriepoeder madras is de meest populaire kerrie en ontstaan in Zuid-India. Deze kerrie kruidenmix heeft pit zonder dat het branderig of heet overkomt. De smaak komt nog beter tot zijn recht wanneer het poeder eerst licht wordt aangefruit vóór het verder verwerken. Voor iedereen die houdt van een goede, echte en heerlijke currysaus.

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Knoflook korrels 3-5mm

     1,50 2,50

    Knoflook staat in veel delen van de wereld bekend als een kruiden- en medicinale plant. Vooral in grote delen van Azië, het Oosten en de Middellandse Zee is het gebruik van knoflook in de keuken zeer veelzijdig. Knoflook heeft smaakverhogende eigenschappen en is een onmisbaar ingrediënt in veel gerechten en heeft naar verluidt ook gezondheidsbevorderende en helende eigenschappen. In 1989 werd het uitgeroepen tot medicinale plant van het jaar. Onze knoflookkorrels zijn gemakkelijk te doseren, zonder het prikkelende aroma van verse knoflookteentjes. Gebruik knoflookkorrels in dips en marinades, sauzen en soepen, zouten en biefstukken, vis en zeevruchten. Knoflook heeft veel toepassingsmogelijkheden. Je gebruikt knoflook op lam en varkensvlees, bij groenten, salades en Provençaalse gerechten. Het geeft zijn typische smaak en aroma.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Komijnzaad (gemalen)

     1,35 2,20

    Het groene tot grijsbruine komijnzaad heel wordt ook wel djinten genoemd, naar de Indonesische benaming voor deze specerij. We kennen hem dan ook voor namelijk uit de Aziatische keuken. Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees heerlijk worden door komijnzaad. En kan er ook nog eens lekkere, gezonde thee van trekken.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Komijnzaad BIO (heel)

     1,95 3,40

    Het groene tot grijsbruine komijnzaad heel wordt ook wel djinten genoemd, naar de Indonesische benaming voor deze specerij. We kennen hem dan ook voor namelijk uit de Aziatische keuken. Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees heerlijk worden door komijnzaad. En kan er ook nog eens lekkere, gezonde thee van trekken.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • korianderzaden (gemalen) BIO

     1,10 1,95

    De plant wordt ook wel ‘ketoembar’, ‘coander’ of ‘wantsenkruid’ genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Koriander is een eenjarige plant. Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Middellands Zeegebied, India, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen, China, Latijns-Amerika en Afrika.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • korianderzaden (heel)

     1,10 1,95

    De plant wordt ook wel ‘ketoembar’, ‘coander’ of ‘wantsenkruid’ genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Koriander is een eenjarige plant. Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Middellands Zeegebied, India, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen, China, Latijns-Amerika en Afrika.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Kruidnagel (heel)

     2,95

    Kruidnagel (heel)

    De kruidnagel in ons kruidenassortiment heeft een dominante, zeer kruidige, doordringende, pikante smaak. Kruidnagels zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom. Kruidnagels zijn een ongeveer 1 cm lang steeltje, met daarop het knopje, dat ongeveer 3 mm diameter is. Kruidnagels worden gebruikt in kruidenmixen voor koek, zoals in speculaas. Bij stoofgerechten worden kruidnagels langdurig meegetrokken.

    • In hersluitbaar potje met 40 gram inhoud
  • Kurkuma BIO (gemalen)

     1,50 2,50

    Kurkuma BIO (gemalen)

    Natuurlijke kurkuma gebruik je als gezonde kracht in de keuken. Kurkuma, ook wel geelwortel of turmeric genoemd, geeft een felgele kleur aan gerechten. Kurkuma heeft een zachte, warme smaak en aroma die sterk de smaak van de Aziatische keuken bepaalt. Het is een belangrijk ingrediënt in kerriepoeder en Indiase masala’s. Deze biologische kurkuma heeft een sterkere smaak dan zijn niet-biologische variant. Voeg kurkuma toe aan bonen, kip, eieren, sauzen, soepen, vis, vlees, rijst en spinazie. Kurkuma geeft gebakken vlees, kippenblokjes en aardappelen een mooie gele korst. In India gebruikt men kurkuma bij zoete gerechten en in curry’s. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt kurkuma veel gebruikt bij lamsvlees en groenteschotels.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Lange peper klein 1-2cm (Piper Longum) gemalen

     2,50 8,00

    Lange peper klein 1-2cm (Piper Longum) gemalen “chocoladepeper”

    Het aroma onderscheidt zich van andere kruiden door zijn buitengewoon fijne chocolade noot, die waarschijnlijk uniek is. De kleinere variant van de Long Pepper heeft een aangenaam milde smaak, die pas na enkele seconden merkbaar wordt en licht verdovend is. De kleine Lange peper, gemalen, gemalen of gekookt, harmonieert perfect met wildgerechten, groenten, desserts of in gerechten met fruit. Bijzondere kenmerken: 1-2 cm hoge donkerbruine vruchten die doen denken aan wilgenkatjes. Aroma: geurig met cacao en chocolade, licht kruidig .

    Kenmerkend: geur van cacao en chocolade

    • Handig hersluitbare strooipot 50 en 100 gram of voorraadpot 200 gram inhoud
  • Laurierblad heel (hand geplukt)

     1,95

    Laurierblad heel (hand geplukt en hand geselecteerd)

    Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang. Laurier wordt traditioneel gebruikt in soepen, marinades, azijn, stoof- en ovenschotels, aardappelgerechten en wild vlees. Ook in visgerechten en desserts kan laurier uitstekend de smaak maken. Het blad kan niet opgegeten worden, want het blijft hard. Laurierblaadjes kunnen in veel verschillende gerechten worden gebruikt. Vaak worden ze meegekookt in stoofgerechten, koolgerechten en soepen of ze worden gebruikt in sauzen en marinades. Laurierblad zit ook vaak tussen de inmaakkruiden waarmee augurken en andere groentes worden ingemaakt. Laurier heeft een complexe aromatische, enigszins licht bittere smaak.

    Laurierblad Heel is een veelgebruikte smaakmaker in westerse keukens.
    Gebruik laurier bijvoorbeeld bij:

    • Bouillon, Stoofschotels, Rode kool, Zuurkool, Exotische gerechten
    • verpakt in gesealde zeer goed hersluitende stazak
    • inhoud 10 gram
  • Marjolein gesneden 1-3 mm BIO

     1,30 2,00

    De geur en het aroma doen denken aan munt en basilicum. Het kruid is een onmisbaar onderdeel van de mediterrane keuken en wordt vooral gewaardeerd in Italië en Zuid-Frankrijk. Marjolein gearomatiseerde gerechten op basis van tomaten, salade marinades, vullingen, groentegerechten, eiergerechten, vis en vlees. Bovendien maakt marjolein deel uit van de Provençaalse kruidenmix.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Melegueta Peper (Paradijskorrels)

     1,95

    Deze specerij dankt haar naam waarschijnlijk aan het middeleeuwse idee van een aards paradijs waarin de toen zondige dure specerijen paradijselijke condities moesten creëren. Na de ontdekking van de zeeroute rond Afrika naar India en de nieuwe transportroutes, verloren de paradijskorrels vanaf het midden van de 16de eeuw steeds meer aan belang in Europa. De paradijskorrels, ook wel Melegueta peper genoemd, zijn de zaden van een gemberplant die bijna uitsluitend gedijen in het tropisch vochtige klimaat van de Afrikaanse westkust.

    verpakt per 25 gram

  • Mini-rasp van roestvrij staal

     2,95

    Mini-rasp van roestvrij staal

    • Handig voor tonkabonen en nootmuskaatbollen
  • Naga Masala kruidenmix

     4,95

    Naga Masala kruidenmix

    Eén van de meest populaire chilipepers in de wereld op dit moment is de Naga Bhut Jolokia. Deze pepers zijn gemalen en gemengd met een assortiment van kruiden en specerijen om de heetste Masala te verkrijgen die te koop is. Zodra de verpakking wordt geopend wordt de lucht gevuld met dit volle aroma dat doet denken aan een combinatie van koekkruiden met de sterke geur van citrusvruchten. De smaaksensatie is sensationeel te noemen wanneer de seasoning eenmaal is toegevoegd aan welk gerecht dan ook.

    De kruiden kunnen worden toegevoegd als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade om later te verwerken in gerechten van vlees of vis. Naga Masala zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke en unieke ervaring

    • Naga Masala zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke en unieke ervaring
    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Nootmuskaat (hele bollen)

     4,95 8,95

    Nootmuskaat bollen heel gebruik je bij zowel zoete als hartige producten. Geraspte nootmuskaat kent iedereen wel als specerij die we vlak voor het opdienen van bloemkool, boontjes, doperwten of kool over de groente heen strooien. Maar ook in sauzen, ragouts, stamppotten, aardappelpuree en ovenschotels kun je nootmuskaat bollen heel raspen. De bitterzoet gekruide geur en smaak geven een bijzondere verdieping aan deze voedingsmiddelen. Ook in gerechten met stoofvlees is de specerij prima op zijn plaats. En wat te denken van alle zoetigheden die je van nét dat beetje extra kunt voorzien? pudding, vla, appelgerechtjes en zelfs cappuccino hebben er geen enkel probleem mee om vergezeld te worden door wat geraspte nootmuskaat bollen heel. Integendeel zelfs!

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Nootmuskaat BIO (gemalen)

     3,50 5,95

    Nootmuskaat gebruik je bij zowel zoete als hartige producten. Gemalen nootmuskaat kent iedereen wel als specerij die we vlak voor het opdienen van bloemkool, boontjes, doperwten of kool over de groente heen strooien. Maar ook in sauzen, ragouts, stamppotten, aardappelpuree en ovenschotels kun je nootmuskaat gebruiken. De bitterzoet gekruide geur en smaak geven een bijzondere verdieping aan deze voedingsmiddelen. Ook in gerechten met stoofvlees is de specerij prima op zijn plaats. En wat te denken van alle zoetigheden die je van nét dat beetje extra kunt voorzien? pudding, vla, appelgerechtjes en zelfs cappuccino hebben er geen enkel probleem mee om vergezeld te worden door wat gemalen nootmuskaat. Integendeel zelfs!

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Oregano gesneden 1-4mm (Turkije)

     1,75 2,95

    Turkse oregano heeft een kruidige, licht zoete smaak. Het is ook een sterk geurend kruid. Oregano is een van de belangrijkste bestanddelen van pizzakruiden. Deze oregano is specifiek gekweekt voor de geur en smaak. Het aroma knalt er uit. Deze gedroogde smaakmaker kan je best van bij het begin van het kookproces toevoegen, onze oregano geeft in warme gerechten namelijk meer smaak af als het langer bereidt wordt.

    keuze uit 50 of 100 gram

    Let op: Turkse oregano is veel sterker van smaak dan de reguliere oregano welke in Nederland te koop is.

  • Originele Rode Szechuan Peper

    Aanbieding!  4,00 7,00

    AANBIEDING

    Originele Rode Szechuan Peper

    (eigen import)

    Deze peper is vernoemd naar de Chinese provincie Sichuan, waar hij inheems is. Hij groeit meestal in het wild op struiken en struiken tot aan hoge berggebieden. Het wordt geoogst in de herfst, wanneer de bessen een helder rode kleur krijgen. Na de oogst worden de rijpe vruchten in de zon gedroogd en roodbruin. De zaadcapsules beginnen zich te openen en het kleine zwarte zaadje valt er meestal uit. Van deze specerij met een aangename citrusnoot wordt voornamelijk aromatisch fruit of zaadcapsules gebruikt. De tamelijk medium hete Szechuan peper is onmisbaar voor de Aziatische keuken en wordt vaak gecombineerd met hete chilipepers.

    • Hersluitbaar bewaar potje 25 of 50 gram inhoud

    EIGEN IMPORT / ZELDZAME PEPERSOORT
    Het wordt gekenmerkt door een citrussmaak en een lichte gevoelloosheid op de tong en lippen.

  • Paprikapoeder (Edelzoet)

     1,10 3,50

    Paprikapoeder edelzoet is een noodzakelijk ingrediënt voor de bereiding van traditionele Hongaarse goulash. Enkele eetlepels paprikapoeder geven het gerecht extra smaak, kleur en een bijzondere structuur. Bovendien gebruiken Hongaren het paprikapoeder ook om de goulash te binden. Voeg enkele eetlepels edelzoet paprika toe aan gestoofde groenten of vlees en laat even meestoven. Voeg daarna tomatensaus toe en geniet van veel smaak en een bijzonder binding.

    keuze uit 50, 100 of 200 gram

  • Paprikapoeder (smoked)

     1,50 2,50

    Paprikapoeder (smoked)

    Na peper is paprika de belangrijkste en meest gebruikte specerij in de meeste Europese keukens. Het plantengeslacht paprika behoort tot de nachtschadefamilie. De vruchten die bekend staan als peulen zijn zeer kleurrijk en rijpen over verschillende kleurstadia, bijvoorbeeld van groen naar geel naar rood. Voor onze gerookte paprikapoeder, eerst geselecteerd en met de hand geplukt, worden helderrode paprikapoeder op eikenhout gerookt en gedroogd. Dit proces duurt enkele dagen, waarbij de paprika´s meer dan 90% van hun gewicht verliezen. Na het roken worden de gedroogde peulen voorzichtig gemalen. De resulterende gerookte paprikapoeder overtuigt met een aromatische rokerige, maar ook fruitige smaak. In Spanje wordt de specerij gebruikt in vele traditionele gerechten zoals chorizoworst of paella. Bovendien past de gerookte paprika goed bij alle gerechten die een rokerige noot verdragen. Gebruik: vleesgerechten, soepen en sauzen, aardappelgerechten, groenten, rijstgerechten, pasta, paella, goulash, BBQ-producten, stoofschotels.

    keuze uit 50, 100 gram

  • Parelzout 2-7mm uit Namibië

     6,95

    Parelzout 2-7mm uit Namibië

    • Zeldzaam Parelzout uit Namibië
    • 150 gram netto inhoud

    Dit zout ontstaat uit het zuiverste diepzeewater uit Antarctica, dat voor de kust van Namibië , aan de rand van de oudste woestijn ter wereld („Namib“) wordt gewonnen. Deze Namib zoutparels zijn een samenspel van voortdurende sterke zuidwesten wind , zon en lichte golven van de Atlantische Oceaan, waardoor dit uiterst zeldzame zout met een zeer bijzondere natuurvorm op natuurlijke wijze wordt gevormd. Waar de Namib eindigt en de Atlantische Oceaan begint, wordt ons parelzout gevormd. De Namib strekt zich uit langs de gehele 1600 km lange kust van Namibië en is als enigste woestijn ter wereld volledig onder bescherming gesteld. Grotendeels ongerepte landschappen zijn de thuisbasis van dit uniek stuk wildernis. Zijn bijzondere karakter dankt de Namib aan de „botsing“ van ijskoud diepzeewater van de Zuidpool met het hete Afrikaanse continent. Er heersen in dit gebied koude zuid-atlantische winden en het is zeker tot 200 dagen per jaar zeer mistig. In dit gebied regent het bijna nooit. De dikke mist geeft de noordelijke Namib haar mystieke naam, ¨Skeleton Coast¨. Honderden schepen zonken hier voor de kust. De meeste zijn vergeten, maar een aantal van hen zijn nog steeds als wrak herkenbaar. Hier, in dit onherbergzame grensgebied tussen de duinen en de zee, ontstaat een bijzonder zout Afrikaans Parelzout. De zoutpannen zijn gelegen in beschermde gebieden en zijn een waar paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers. Door hun harde structuur, zijn de grotere zoutparels perfect voor de kruidenmolen als alternatief voor de gebruikelijke grove zeezout molen

    In een zeer goed afsluitende glazen bewaarpot van Le Parfait uit de SUPER serie van dit merk

  • Peper & zoutmolen RVS enkelhandig

     9,95

    Compacte eenhands molen voor peper en zout van roestvrij staal.

    • Strak en modern vormgegeven, past op iedere tafel.
    • Hoge kwaliteit
  • Pepermix 4 soorten

     2,95 8,95

    Een uitgesproken mix van zwarte, witte, groene, rode peper bessen
    Ratio verhouding pepermix: 50% zwarte peper, 18% witte peper, 16% groene peper, 16% rode peper

    keuze uit 50, 100, 200 gram
    TOPKWALITEIT

  • Pepermix 5 soorten

     2,75

    Een uitgesproken mix van zwarte, witte, groene, rode peper bessen, aangevuld met verrassen Allspice peperbollen (Pimento)
    De aromatische Allspice bessen doen denken aan nootmuskaat, kaneel, peper en kruidnagel.
    Ratio verhouding pepermix: 50% zwarte peper, 15% witte peper, 15% groene peper, 15% rode peper en 5% Allspice.

    Let op: Niet geschikt voor kleine molentjes i.v.m. Allspice peper

    verpakt per 50 gram

  • Perzisch Blauw zout (Persian Blue)

     7,50

    Perzisch Blauw zout (Persian Blue)

    • Eigen import
    • zeer beperkte voorraad i.v.m. import restricties betreffende import uit Iran

    Perzisch Blauw Zout fijn 0,2-1,0 mm
    Een van de zeldzaamste tafelzouten ter wereld is het blauwe zout, een rotszout zoals uit 1001 nachten. Het blauwe zout heeft een zeldzame kleurvariatie, die wordt veroorzaakt door verschuivingen in het kristalrooster en zorgt ervoor dat het zout blauwachtig lijkt. De blauwe zoutader is slechts 30-80 cm dik en loopt door een enorme zoutkoepel. Het zout wordt met de hand gewonnen en gesorteerd. De jaarlijkse productie is een lage 90 ton. Uniek voor een tafelzout is het hoge kaliumgehalte, dat merkbaar is in de smaak door een fijne tinteling op de tong. Het optische effect van de blauwe componenten is bijzonder effectief in transparante zoutmolens. Wij bevelen blauw zout aan voor zeevruchten, groenten en salades.

    In een zeer goed afsluitende glazen bewaarpot van Le Parfait uit de SUPER serie van dit merk

  • peterselieblad BIO (fijn gesneden)

     2,95 4,20

    Peterselieblad gesneden biologisch is een kruid dat bijna overal ter wereld wordt gebruikt. Zijn frisse smaak past bij vele verschillende gerechten. Over de oorsprong van de peterselie is weinig bekend. De oude Grieken vereerden het kruid en ook de Romeinen kroonden heldhaftige mannen met een krans van peterselie. Peterselieblad gesneden biologisch heeft net als de verse variant verschillende voordelen voor je gezondheid. Zo fungeert het als een sterke antioxidant en beschermt het tegen diverse ziektes zoals aandoeningen aan hart en vaten.

    keuze uit 50 of 80 gram

  • Piri-Piri Kruidenmix (zonder zout)

     2,75 3,50

    Piri-Piri Kruidenmix (zonder zout)

    Pittige Portugese Piri Piri Mix geeft een pittige smaak een uw gerechten en producten. De piri-piri (Swahili voor rode duivel) is een variëteit of cultivar van de chilipepersoort Capsicum frutescens. Het komt oorspronkelijk uit Amerika en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht.

    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
      of geseald stevig hersluitbaar zakje (navulling)
  • Pizza & Pasta kruidenmix BIO

     2,95

    Ingredienten: Basilicum, tomaat, zout, paprika, knoflook, oregano, rozemarijn, tijm, marjolein

      • Gebruik op zelfgemaakte pizza’s
      • prima basiskruidenmix voor pastagerechten zoals spaghetti of macaroni
      • Verpakt per 100 gram is geseald stazakje

    verpakt per 100 gram

  • Punjabi Masala kruidenmix

     4,95

    Punjabi Masala kruidenmix

    Voor basiscurry’s, hak en snijd 1 middelgrote ui en bak ze tot ze heel zacht en doorzichtig zijn maar niet verbranden, voeg 1 eetlepel kruiden (10-15 g) en een grote kipfilet in blokjes gesneden en gesneden, zout seizoen als je zoals en roer en kook door, serveer met rijst en platte broodjes, geniet ervan.

    De kruiden kunnen worden toegevoegd als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade om later te verwerken in gerechten van vlees of vis.

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Ras el Hanout Kruidenmix

     2,75 3,50

    Ras el Hanout Kruidenmix

    Ras el Hanout betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’. Het is een populaire Marokkaanse specerijen melange die warm en intens van smaak is. Heerlijk voor tajines, couscous en op vleesgerechten.
    Onze ras el hanout mix heeft 21 ingrediënten

    LET OP: Bevat MOSTERD

    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
  • Rose kristalzout korrels 2-4mm

     1,95

    Sel Gris de Guérande (fijn & gedroogd)

    Het kristalzout uit Pakistan is een van de bekendste en populairste natuurlijke zouten ter wereld. Het natuurlijke zout dankt zijn roodachtige kleur aan het ijzeroxidegehalte. De winning vindt plaats in grote zoutmijnen in de zoutmijnen in de zoutpannen, een middelgebergte in de Pakistaanse provincie Punjab, ongeveer 200 kilometer ten zuidwesten van de huidige Himalaya. De regio is een van de grootste steenzoutlagen ter wereld. Volgens de legende werd de enorme zoutkoepel ontdekt door de paarden in het leger van Alexander de Grote. Kristalzout uit Pakistan wordt beschouwd als een geschenk van de natuur en is een uitstekend tafelzout voor dagelijks gebruik in de keuken. Het aantrekkelijke uiterlijk en de milde, onmiskenbare smaak maken dit natuurproduct zo populair als tafelzout.

    • eigen import
    • speciaal voor gebruik in zoutmolen
    • bewaarpot met 200 gram netto inhoud
  • Rose Peperbessen (Schinus Terebinthifolius)

     2,95

    De roze-bessen-peper past perfect bij sauzen, gevogelte, vlees en wildgerechten, maar is ook geschikt voor zoete desserts, delicate groenten zoals asperges of kaas. Vanwege de prachtige visuele en decoratieve eigenschappen van de bessen kunt u ze vinden in veel pepers en kruiden. Vult u uw kruidenmolen niet alleen met de roze bessen, door de zoetstof uit de vruchtenschil zal dan de molen snel verstopt raken. Dus als tip: meng de roze peperbessen in een molen altijd met een andere pepersoort (vgl. bonte peper) om verstopping van de molen te voorkomen.

    Verpakt per 50 gram in een potje of geseald hersluitbaar zakje

  • Rozemarijn gesneden 1-3 mm BIO

     1,45 2,20

    Rozemarijn past goed bij veel vleesgerechten, vooral lamsvlees, kalfsvlees en wild. Voor de meeste visgerechten komt de smaak echter te veel voor. Gebruik rozemarijn spaarzaam met pizza, focaccia, pasta en risotto.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Sel Gris de Guérande (fijn & gedroogd)

     2,30

    Sel Gris de Guérande (fijn & gedroogd)

    • Het beroemde grijze zout uit Guérande
    • Ons zout is netjes gedroogd, zodoende koopt u geen zeewater
    • bewaarpot met 200 gram netto inhoud

    Het beroemde zout uit Guérande wordt al meer dan 2000 jaar volgens de oude traditie geoogst door de Bretonse zouttelers. De zoutvelden zijn gemaakt van grijsblauwe klei. Het geeft belangrijke mineralen en sporenelementen aan het zoutkristal en geeft dit Atlantische zeezout zijn unieke grijsachtige kleur en onmiskenbare smaak.

  • Selim Peper

     2,00

    De Selim peper gedijt goed in de savannes en bossen van tropisch Afrika. Tot in de Middeleeuwen vond deze specerij zijn weg naar Europa als pepervervanger, maar al snel verloor hij aan belang in de 16e eeuw met de ontdekking van de zeeweg naar India. Selim peper is altijd al gebruikt in veel traditionele Afrikaanse gerechten en kruidenmengsels, maar deze ongebruikelijke specerij, die doet denken aan gefermenteerde erwtenpeulen, is herontdekt in Europa. En juist de peulen zijn verantwoordelijk voor de aromatische, licht bittere smaak, terwijl de zaden in de peulen duidelijk minder smakelijk en eerder bitterheet zijn. Het aroma doet het meest denken aan cubeb peper en nootmuskaat met een vleugje citroengras. Selim peper is niet geschikt voor de kruidenmolen. In plaats daarvan moet het worden gemorteld of volledig mee gekookt. Het gaat heerlijk samen met stoofschotels, soepen, sauzen of visgerechten of zeevruchten.

    verpakt per 20 gram

  • Sinaasappelschil 4-8mm

     1,85 2,50

    Dit is de schil van gedroogde sinaasappelen zonder witte velletje of merg. Gedroogd is sinaasappelschil net zo smaakvol als vers. Het is ook nog eens tijdsbesparend in de keuken. Je gebruikt de gedroogde versie als een recept sinaasappelschil vraagt. Meestal worden sinaasappelschillen gebruikt bij het bakken. Steeds meer en meer kom je het ook tegen in andere recepten zoals marinades, groenten, kip, dressings, vis en rijst. Sinaasappelschil bevordert de spijsvertering, werkt ontspannend en bevordert een goede slaap. Hierdoor wordt sinaasappelschil ook veel gebruikt in thee. Onze sinaasappelschil is gedroogd en dus erg geconcentreerd. Gebruik 1/3 van de gevraagde hoeveelheid versgeraspte schil in een recept.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Steranijs (gemalen)

     1,20 1,95

    Steranijs (illicium verum) ook wel Chinese anijs, is een plant die groeit in de warme streken van Zuid Oost Azië en Zuid Amerika. Steranijs is de veel en veel sterkere variant van ons bekend anijszaad. De geur ervan laat zich dus eenvoudig raden. Het is één van de vijf elementen van Chinees vijfkruidenpoeder en onderdeel van de Indiase garam masala.

    • Hersluitbaar verzegeld potje 20 / 40 gram inhoud
  • Steranijs (heel)

     1,50 2,75

    Steranijs (illicium verum) ook wel Chinese anijs, is een plant die groeit in de warme streken van Zuid Oost Azië en Zuid Amerika. Steranijs is de veel en veel sterkere variant van ons bekend anijszaad. De geur ervan laat zich dus eenvoudig raden. Het is één van de vijf elementen van Chinees vijfkruidenpoeder en onderdeel van de Indiase garam masala.

    • bevat ook gebroken stukken
    • Hersluitbaar verzegeld zakje 25 / 50 gram inhoud
  • Sumac / Sumak

     1,95 3,95

    Sumak (Rhus coriaria) is een bessenstruik uit de pruikenboom familie en groeit in landen rondom het Middellandse zeegebied. Deze sumak is gemalen van gekneusde bessen van de sumak plant. Sumak kan als zeer geschikte vervanger dienen van citroensap. Sumak is vooral populair in de Arabische keuken.

    • Hersluitbaar verzegeld potje 30 / 50 / 90 gram inhoud
  • Tasmaanse bergpeper

     7,50

    Tasmaanse peper, ook wel bergpeper genaamd, is een altijd groen blijvende struik van 2- 3 meter hoog, waarvan de bladeren en bessen vanwege de op peper gelijkende scherpte vaak gebruikt worden in de keuken. De peperstruik groeit uitsluitend in de vochtige, koele dalen en kloven van de regenwouden van Tasmanië en New South Wales in het zuidwesten van Australië. De jaarlijkse oogstopbrengst van deze wild groeiende Australische specialiteit is zeer laag. De Tasmaanse peper smaakt in eerste instantie fruitig zoet en verrast dan ineens met een intense scherpte. Dit resulteert in een enigszins verdovend gevoel. Tasmaanse Peper moet zeer spaarzaam gebruikt worden, deze is een beetje scherper dan de normale zwarte peper. Voor gebruik in een pepermolen is het minder geschikt, omdat deze door de samenstelling van de bessen snel verstopt raakt. Men kan de peper beter in een vijzel of mortel malen. De vermalen Tasmaanse peper verkleurd lichtkleurige maaltijden roodpaars, een effect dat door het toevoegen van een beetje zout nog meer kan worden versterkt. Het wordt aanbevolen deze peper niet te lang mee te koken, maar kort voor de voltooiing van een gerecht toe te voegen.

    verpakt per 25 gram

    ZEER ZELDZAME PEPERSOORT
    DIT JAAR SLECHTS 500KG WERELDWIJD BESCHIKBAAR

  • Tellicherry Peper (TGSEB)

     2,50 4,50

    — ACTIE —

    Bestel 2 identieke producten en ontvang
    50% korting op 2e verpakking


    Van deze Tellicherry TGSEB worden jaarlijks slechts kleine hoeveelheden van de beste gewassen verwerkt tot Tellicherry peper. De kleur is roodbruin in plaats van zwart, wat komt omdat de bessen pas na relatief lange rijping geoogst worden. Hierom wordt de peper ook vaak aangeduid als de late-oogst peper. De Tellicherry peper is intenser, nootachtiger en warmer van smaak dan de gewone zwarte peper. De geur doet een beetje denken aan thee en sandelhout. Gebruik de Tellicherry alleen in de molen, altijd vers gemalen en zeer spaarzaam. Het is geschikt voor alle soorten vlees, kan echter ook worden gebruikt als een universeel peper.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Tijm gesneden 1-6mm (Thymus vulgaris)

     1,75 2,95

    Tijm heeft een sterke kruidige smaak. Het is een van de basiskruiden in de Franse keuken. Voeg tijm toe aan ei en kaas gerechten zoals quiche, omelet, kool, aardappelen, tomaten, prei en peulvruchten. Tijm wordt royaal gebruikt in de Franse keuken zoals in soepen, stoofschotels, sauzen, azijn en met vis, gevogelte en vlees. In de Creoolse keuken geeft tijm smaak aan gegrilde vlees- en visgerechten.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Tonkabonen (hele bonen A-kwaliteit)

     4,75 8,75

    Slechts enkel specerijen betoveren ons meer dan de amandelvormige zaden van de Tonka boom. De essentiële oliën van de Tonkabonen zorgen voor een geur van amandelen, vanille, houtroos en vers hooi en betoveren onze zintuigen. Gebruik voor smaak: Rasp de bonen voor gebruik zeer fijn. Kook ze daarna, net als vanille, mee met de room, crème of melk. Laat de smaak vervolgens goed intrekken maar zorg dat de bak afgesloten wordt neergezet, want de indringende geur trekt door de hele koeling. 

    LET OP: De boon zelf is niet eetbaar, dus zeef de vloeistof zorgvuldig voor gebruik. Gebruik met mate.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Tzatziki kruiden – BIO

     2,35 3,95

    Biologische Tzatziki kruidenmix

    Echte tzatziki kruidenmix uit Griekenland en ook nog eens 100% biologische ingrediënten. Tzatziki kruidenmix is de basis voor de echte Griekse tzatziki.
    Tzatziki is een bekend traditioneel Grieks bijgerecht op basis van dikke Griekse yoghurt, olijfolie, komkommer en tzatziki kruiden. Deze kruidenmix kan ook gebruikt worden voor het Turkse Cacik en het Cypriotische talattouri.

    Variaties:
    Talattouri uit Cyprus
    bevat ook nog munt.
    Cacik uit Turkije wordt gemaakt met yoghurt van geitemelk en munt.

    Andere variaties:
    droge tarator (Bulgarije), Snezhanka salade (Balkan, met walnoten)
    Jajeek (Irak), Ovdukh (Kaukasus, met als saus met Kefir in plaats van yoghurt)
    Mast-o-khiar (Iran), Raita en Pachadi (beide uit India).

    Ingrediënten: Biologische ui, biologische knoflook, zout (Fleur de Sel), Biologische dille, biologische oregano, biologische peterselie, biologische Tellicherry peper, Biologische bieslook

    Gesealde strooibus 40 of 80 gram inhoud

  • Vijzel van graniet (groot 18cm)

     24,50

    Vijzel van graniet (groot 18cm)

    • Zware granieten uitvoering
    • rond 18cm
    • gewicht +/- 5KG
  • Vindaloo kruiden

     3,95

    De originele blend die beroemd is geworden in het Verenigd Koninkrijk

    Vindaloo (vindalho) is een currygerecht uit Goa (India) en behoort tot een van de meest populaire gerechten uit het land. Gebruik deze kruidenmix tijdens de bereiding van dit gerecht en ga voor een geweldige smaaksensatie. Onze vindaloo mix is zonder zout en bestaat uit: kruidnagel, laurier, kaneel, KORIANDER, kurkuma, komijnzaad, peper, foenegriek, chillie, kardamom en MOSTERD.

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 100 gram in strooipotje
  • Witte Muntok peper

     2,00

    Muntok peper is één van de meer exclusieve pepersoorten van de zwarte peper (Piper nigrum), afkomstig van het eiland Bangka in Indonesië. De peper is vernoemd naar de havenplaats Muntok op Bangka. De muntok peper is een kleinbladige pepersoort van het type Lampong. Beroemd is de witte peper, die volgens een vast procedé op de bergachtige eilanden wordt vervaardigd.

    verpakt per 50 gram

  • Za’atar Kruidenmix

     2,75 3,50

    Za’atar Kruidenmix

    Bijzonder kruidenmengsels dat zijn oorsprong kent uit het Midden-Oosten. Is toe te passen in veel verschillende gerechten zoals het mengen met olijfolie voor een heerlijke dip. Maar Za’atar kan ook goed gebruikt worden om groente, vlees, vis en kip op smaak te brengen.

    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
      of geseald stevig hersluitbaar zakje (navulling)
  • Zeepnoten / wasnoten uit India 250gram

     7,50

    Wij verkopen alleen de zeephoudende (Saponine) schillen zodat u alleen de werkzame delen koopt. De harde kern van deze noten bevat de werkzame stof niet, daarom zijn die bij ons verwijderd.

    250 gram zeepnoten / wasnoten uit India in handig katoenen zakje

    geschikt voor mensen met allergieën, bij iedere bestelling ontvangt u een gratis katoenen waszakje. Wasnoten uit India zijn van uitstekende kwaliteit. Deze wasnoten worden geoogst in augustus tot september, gedroogd en gekraakt. Onze wasnoten bevatten geen kern! De wasnoten stammen van de grote zeep boom, oftewel ¨Sapindus Mukorossi¨. De schillen van deze noten bevatten een hoog gehalte aan saponinen. Saponine is een zeepachtige substantie. Toepassingen: – haar wassen – algemeen huishoudelijk schoonmaakmiddel – voor in de afwasmachine – kleding wassen – voor de verzorging van dieren – plantenverzorging. De voordelen zijn: – Veelzijdigheid (voor vele doeleinden geschikt) – 100 % biologisch afbreekbaar – Geschikt voor mensen met allergieën – Zacht voor de gevoelige huid – Goedkoper dan traditionele detergenten / schoonmaakmiddelen.

    Onze zeepnoten zitten per 250 gram verpakt.

    • In iedere verpakking zit een gebruiksaanwijzing
    • In iedere verpakking een katoenen waszakje

     

  • Zeepnoten / wasnoten uit India 500gram

     12,50

    Wij verkopen alleen de zeephoudende (Saponine) schillen zodat u alleen de werkzame delen koopt. De harde kern van deze noten bevat de werkzame stof niet, daarom zijn die bij ons verwijderd.

    500 gram zeepnoten / wasnoten uit India in handig katoenen zakje

    geschikt voor mensen met allergieën, bij iedere bestelling ontvangt u een gratis katoenen waszakje. Wasnoten uit India zijn van uitstekende kwaliteit. Deze wasnoten worden geoogst in augustus tot september, gedroogd en gekraakt. Onze wasnoten bevatten geen kern! De wasnoten stammen van de grote zeep boom, oftewel ¨Sapindus Mukorossi¨. De schillen van deze noten bevatten een hoog gehalte aan saponinen. Saponine is een zeepachtige substantie. Toepassingen: – haar wassen – algemeen huishoudelijk schoonmaakmiddel – voor in de afwasmachine – kleding wassen – voor de verzorging van dieren – plantenverzorging. De voordelen zijn: – Veelzijdigheid (voor vele doeleinden geschikt) – 100 % biologisch afbreekbaar – Geschikt voor mensen met allergieën – Zacht voor de gevoelige huid – Goedkoper dan traditionele detergenten / schoonmaakmiddelen.

    Onze zeepnoten zitten per 500 gram verpakt.

    • In iedere verpakking zit een gebruiksaanwijzing
    • In iedere verpakking 2 katoenen waszakjes

     

  • Zeepnoten waszakje van katoen

     0,50
    • Speciaal voor gebruik van onze zeepnoten / wasnoten in de wasmachine
    • 100% ongebleekt katoen
  • Zout & pepermolen (acryl met RVS)

     4,95

    Zout- en pepermolen van hard acrylglas, met roestvrijstalen slijpbevestiging en traploos instelbare keramisch maalmechanisme

    • praktisch model
    • traploos instelbaar maalgedeelte
    • levering zonder inhoud

Resultaat 1–105 van de 109 resultaten wordt getoond