Winkel

Resultaat 1–105 van de 153 resultaten wordt getoond

  • Ancho Chili flakes 1-4mm (vlokken)

     4,75

    Ancho Chili flakes 1-4mm (vlokken)

    Ancho is de gedroogde versie van de Poblano Chili, die inheems is in Mexico. Deze zeer milde chilipepersoort, die bijzonder populair is in Mexico, draagt zeer grote vruchten, tot 15 cm lang en 7 cm dik. Onrijpe vruchten zijn groen en veranderen van donkerrood naar bijna zwart als ze rijp zijn. Terwijl de onrijpe, groene Poblano Chili meestal vers verwerkt wordt, worden de volledig rijpe, donkere vruchten gedroogd. Nu heet de vrucht Ancho (Spaans voor breedte), omdat de chili verandert in een platte, zeer brede en hartvormige peul. Gedroogde peulen worden gemalen of geplet aangeboden. De zeer milde soort heeft een fruitige, bijna zoete smaak, die doet denken aan gedroogde rozijnen, zoethout, tabak en koffie. Ancho wordt vaak gecombineerd met pittige chiliervariëteiten om de algemene scherpte aanzienlijk te verminderen. Deze chilipeper gaat heerlijk samen met donkere sauzen, vleesgerechten en pasta of kan ook gecombineerd worden met chocolade en fruit.

    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • milde fruitige, bijna zoete smaak met een subtiele fruitige noot
    • 3.000-5.000 SCU
    • Geseald zakje 100gram inhoud
  • Andaliman Peper (Batak peper)

     4,95 8,50

    Andaliman Peper (Batak peper)

    Andaliman peper is een wilde peper van het Indonesische eiland Sumatra. Deze peper heeft een fruitige smaak met intense noten van citrus. De inwoners van Sumatra noemen andaliman peper daarom ook intir-intir of citroenpeper. Andaliman peperbollen zijn mild pikant. De peper heeft een licht prikkelend en verdovend effect op de tong, net zoals Szechuanpeper.

    Wilde pepersoort, niet gecultiveerd

    keuze uit 25 of 50 gram

  • Anijszaad (gemalen)

     2,30

    Anijszaad komt van de anijsplant (Pimpinella anisum) en heeft een zoete, warme aromatische smaak. Anijs staat bekend om haar aroma van drop. Ook in likeur wordt vaak anijs gebruikt, zoals bijvoorbeeld Ouzo, Raki, Pastis en Anisette. Verder geeft anijs smaak aan brood, gebak, en koek.

    • past in diverse broodgerechten en gebak
    • voor in warme anijsmelk, in vruchtensalades en pudding
    • ook geschikt om thee van te zetten
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Anijszaad (heel)

     2,20

    Anijszaad komt van de anijsplant (Pimpinella anisum) en heeft een zoete, warme aromatische smaak. Anijs staat bekend om haar aroma van drop. Ook in likeur wordt vaak anijs gebruikt, zoals bijvoorbeeld Ouzo, Raki, Pastis en Anisette. Verder geeft anijs smaak aan brood, gebak, en koek.

    • past in diverse broodgerechten en gebak
    • voor in warme anijsmelk, in vruchtensalades en pudding
    • ook geschikt om thee van te zetten
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Assam Peper

     4,50

    De wilde Assam peper is een ondersoort van de lange peper en komt uit pure wilde groei. Het wordt gevonden in de noordelijke Indische Assam regio volgens traditionele methoden van lokale boeren. Assam peper heeft een unieke vorm die doet denken aan bramen. De scherpte van deze wilde peper is veel subtieler dan die van lange peper en vergt een beetje ontwikkeling. Tegelijkertijd verspreidt zich een verdovend effect, vergezeld van een subtiele tintelende noot. Na het drogen ontwikkelt de peper zijn typische warme, volle, zoete, zoete, rokerige aroma. Wilde Assam peper gaat heerlijk met gegrild vlees, wild en hartige gerechten.

    Zeldzame specialiteit van 100% wilde groei.

    verpakt per 25 gram

  • Avocado bladeren (gedroogd & gemalen)

     4,50

    Onze avocado bladeren (in het Spaans bekend als “hojas de aguacate”) worden geoogst van de inheemse Mexicaanse avocadoplant Peresea drymifolia. De bladeren worden zowel vers als gedroogd gebruikt. Dit is een van de moeilijker te vinden ingrediënten die we voor onze klanten zijn gaan verkopen en die vooral een voorliefde hebben voor de authentieke Mexicaanse keuken.

    Avocado bladeren worden vers of gedroogd gebruikt en als ze gedroogd zijn, zien ze eruit als grote laurierblaadjes. Het smaakprofiel is hints van zoethout wat ook kenmerkend is voor anijs. Deze gedroogde bladeren hebben weinig tot geen aroma. Avocado bladeren worden voornamelijk gebruikt in de zuidelijke regio’s van Mexico, vooral in de staten Puebla en Oaxaca. Zowel verse als gedroogde bladeren worden geroosterd en vervolgens toegevoegd aan (zwarte) bonen, mollen, pipianes (dit zijn sauzen die voornamelijk uit noten of zaden bestaan), soepen, stoofschotels en tamales. De bladeren worden gebruikt als bed voor het braden van vlees of worden tussen meerdere lagen in ovenschotels toegevoegd. Verse bladeren worden bij het grillen vaak om kip, vis en vlees gewikkeld en worden ook gebruikt om tamales in te wikkelen.

    Recepten vragen meestal om zowel verse als gedroogde avocado bladeren te roosteren voordat ze worden gebruikt. Eenmaal geroosterd kunnen de bladeren gemalen, verkruimeld of heel aan uw gerecht worden toegevoegd, afhankelijk van waar het recept om vraagt. Sommige avocado bladeren zijn prikkelender dan andere en als je deze niet eerder hebt gebruikt, raden we altijd aan om met een kleinere hoeveelheid te beginnen – gebruik 1 theelepel gemalen voor een hele pot zwarte bonen – je kunt altijd meer toevoegen tijdens het kookproces als u extra smaak wenst.

    • Gedroogde,geroosterde en fijngemalen Avocado bladeren
    • Eigen import uit Mexico
    • Geseald zakje 50 gram inhoud
  • Avocado bladeren (gedroogd)

     3,95 6,50

    Avocado bladeren (hele & gebroken bladeren) import uit Mexico.

    De bladeren worden voor verschillende doeleinden gebruikt, veel gebruikt in de keuken van Oaxaca, Chiapas en Puebla in Mexico.

    Ze kunnen vers, gedroogd of in poedervorm worden gebruikt. De smaak van de bladeren is vergelijkbaar met die van de avocado, maar zoeter en met een vleugje anijs. Avocado bladeren worden voornamelijk gebruikt bij de bereiding van marinades, stoofschotels en sauzen. Het kan worden gebruikt als vervanging voor Epazote in soepen en stoofschotels. Probeer ze in tamales, quesadilla’s, mixiotes, lamsvlees en stoofschotels.

    Bewaren:
    Doe de bladeren in een luchtdichte voorraadbus en bewaar op een koele, droge plaats.
    • Eigen import kruiden-specerijen.nl
    • Onmisbaar in Mexicaanse keuken
    • geseald zakje met 20 of 40gram inhoud
  • Bami kruiden mix (zakje 50 gram)

     1,75

    De authentieke bami kruiden proeven in uw bami goreng? Wij hebben het hier zelf samengesteld en getest.

    100% natuurlijke ingrediënten, geen kunstmatige toevoegingen.

    • Samenstelling: Uienkibblet, wortelen, prei, paprika, komijnzaad, korianderzaad en cayennepeper, anijszaad, gember, knoflookgranulaat, Koenjit, zwarte peper en galangawortel.
    • LET OP: er is geen zout of suiker toegevoegd bij deze kruiden, deze dient u zelf naar smaak toe te voegen.
    • verpakt in een 100% composteerbaar zakje

    • Dit product is alleen bij ons te koop
  • Basilicum 1-5mm 100% BIO 50gram

     1,95

    Basilicum 1-5mm gesneden 100% Biologisch

    • Past in heel de Italiaanse keuken, op de pizza, in Italiaanse sauzen, door de pasta.
    • Typische aromatisch, kruidige smaak!
    • Hersluitbaar geseald zakje 50 gram inhoud

     

     

  • BBQ Dry rub all use

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ Dry rub all use

    Standaard BBQ DRY RUB voor vlees en vis

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub CAJUN

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ Dry rub CAJUN

    Standaard BBQ DRY RUB met cajun kruiden.

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub KIP

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ Dry rub KIP

    Standaard BBQ DRY RUB voor kip.

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub PIRI-PIRI

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ Dry rub PIRI-PIRI

    Standaard BBQ DRY RUB met piri-piri kruiden.

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub RUND

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ Dry rub RUND

    Standaard BBQ DRY RUB voor rundvlees

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub SPICY HOT

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ Dry rub SPICY HOT

    Standaard BBQ DRY RUB voor vlees en vis spicy hot door birds-eye chillies

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ Dry rub VARKEN

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ Dry rub VARKEN

    Standaard BBQ DRY RUB voor varkensvlees

    Je strooit de rub over je stuk vlees en je zult zien dat het zout direct zijn werk begint te doen. Na een paar minuten wordt het vlees vochtig en beginnen de kruiden, specerijen en de suiker zich te mengen met elkaar. Het mooie van een Dry Rub is dat deze in tegenstelling tot veel natte marinades geen zuur bevatten. Zuur breekt namelijk bindweefsel af, gebruik je een Dry Rub dan blijft de bite van je vlees goed behouden.Tijdens het bereiden gaat de suiker zijn werk doen bij een temperatuur van ongeveer 170 graden. Dan karamelliseert deze namelijk wat zorgt voor die heerlijke krokante laag op jouw stukje vlees. Blijf wel onder de 180 graden, anders brand de suiker aan.

    Strooibus 230ml

  • BBQ rub kruidenmix (wet rub)

    Aanbieding!  4,95  4,50

    BBQ rub kruidenmix (wet rub)

    Standaard BBQ RUB voor vlees en vis
    gebruik naar smaak, wel een goede olijfolie gebruiken

    Strooibus 230ml

  • Bhutan Lemon pepper (citroenpeper)

     6,95

    Bij ons ruim op voorraad

    In het westen van het land Bhutan verzamelen lokale boeren de zeldzame Bhutaanse citroenpeper, een wilde ondersoort van Szechuan peper, met aanzienlijk kleinere zaadcapsules. Deze citroenpeper doet zijn naam eer aan. Het intense, frisse aroma van peper is betoverend. Bij het proeven merkt u meteen een tintelend gevoel, gevolgd door een lichte verdoofdheid op de tong en in de gehele mondholte.  De specerij verrijkt marinades en sauzen met geheel nieuwe smaken. De citroenpeper geeft een frisse toets aan kruidenmengelingen, desserts met chocolade krijgen een absoluut “ha” effect.

    Zeer zeldzame specialiteit.

    nu verpakt per 25 gram

  • Bieslook gesneden

     2,75
    • Past in heel veel gerechten
    • Typische kruidige looksmaak!
    • strooibus 25 gram (230ml) of bewaarpot 50 gram inhoud

    Bieslook (Allium schoenoprasum) behoort net als knoflook, ui en prei tot de lookfamilie. Bieslook is geschikt voor salades, kruidenboter, ragouts, aardappelen, komkommer, tomaat, vis, eieren, soepen, sauzen. Gedroogde bieslook is eenvoudig te gebruiken. Bieslook kan in zowat alles worden gebruikt: soepen, sauzen, dressings, salades, vis, schaal- en schelpdieren, aardappel- en eiergerechten, …

  • Bieslook Tubulair (buisjes)

     2,75 3,95

    Tubulaire Bieslook (buisjes)

    • gevriesdroogd
    • Past in heel veel gerechten
    • Typische kruidige looksmaak!
    • 400ml bewaarpot of 1 liter strooibus

    Bieslook (Allium schoenoprasum) behoort net als knoflook, ui en prei tot de lookfamilie. Bieslook is geschikt voor salades, kruidenboter, ragouts, aardappelen, komkommer, tomaat, vis, eieren, soepen, sauzen. Gedroogde bieslook is eenvoudig te gebruiken. Bieslook kan in zowat alles worden gebruikt: soepen, sauzen, dressings, salades, vis, schaal- en schelpdieren, aardappel- en eiergerechten, …

  • Bobotie Kruidenmix (zonder zout)

     3,50

    Bobotie Kruidenmix (zonder zout)

    Lekkere echte Zuid-Afrikaanse kruidenmix voor bobotie. En wat je er zelf nog meer mee kunt bedenken. Want alhoewel de mix in eerste instantie is gemaakt voor de bekende ovenschotel, zijn bijvoorbeeld mini gehaktballetjes met deze bobotie kruidenmix. Deze samenstelling staat al beschreven in kookboeken sinds 1609

    • Advies gebruik: 5-7 gram op 250 gram vlees
    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
      of in stevige hersluitbare stazak (navulling)
  • Bonenkruid (chubritza)

     1,95

    Bonenkruid wordt zeer veel gebruikt in de mediterrane keuken en is een graag gezien kruid in de Oost-Europese keuken. In Bulgarije, waar bonenkruid veel gebruikt wordt, noemt men het chubritza. De smaak en het aroma is een subtiele mengeling van marjolein, munt en tijm. Voeg bonenkruid toe aan stoofschotels, salades en sauzen. Bonenkruid geeft veel smaak aan bonen, bieten, kool, kip, vis, eieren, salades, chutneys, aardappelen, kaas, paprika, vinaigrette dressings en in soepen zoals soep van rundvlees, kip en zowat elke romige soep.

    • Geseald zakje 50 gram inhoud
  • Bruschetta Kruidenmix BIO

     3,50

    Ingredienten: Tomaat, knoflook, ui, ui, zeezout, Paprika, basilicum, chili, oregano, tijm, peper en lavas

      • als dipper: de mix in water laten wellen, 1 lepel mix +2-3 lepel water en 1 lepel olie
      • als kruidenboter: 10gram mix per 100gram boter
      • gehaktballen: 25gram op 400gram gehakt
      • daarnaast ook te gebruiken als decoratie op bv. salade

    verpakt per 100 gram

  • Cajun Kruidenmix

     3,50

    Cajun Kruidenmix

    Heerlijke pikante cajun kruidenmix. De cajun kruidenmix is een mix waarin pittige cayennepeper en zachte paprikapoeder mooi combineren. De cajun flavor zorgt voor een exotisch accent aan jouw gerechten en past goed bij vlees. Strooi ook eens wat cajun flavor over gegrilde garnalen.

    • verpakt in stevige brede strooibus 100 gram
      of geseald stevig hersluitbaar zakje (navulling)
  • Cayennepeper (fijngemalen)

     1,75

    Cayennepeper wordt vaak beschouwd als een synoniem voor gemalen pepers. De naam komt waarschijnlijk uit de hoofdstad en de gelijknamige rivier de Cayenne in Frans Guyana en verwijst naar de oorspronkelijke thuisbasis van deze oude chilisoort. De slanke vruchten groeien op kleine struiken tot een hoogte van ongeveer 75 cm en zijn oranje tot rood van kleur. Cayenne is een echte multi-talent in de keuken. Kenmerkend voor Cayennepeper is de pittige, licht rokerige smaak met een subtiele bittere noot. De specerij wordt gebruikt in vleesgerechten zoals gehakt, goulash, chili con carne, in stoofschotels, soepen en marinades, in eiergerechten en alle gerechten met een aangename kruidige smaak.

    • Past in heel veel gerechten
    • pittige, licht rokerige smaak met een subtiele bittere noot
    • Geseald zakje met 100 gram inhoud
  • Cayennepeper-flakes (vlokken)

     1,75

    Cayennepeper wordt vaak beschouwd als een synoniem voor gemalen pepers. De naam komt waarschijnlijk uit de hoofdstad en de gelijknamige rivier de Cayenne in Frans Guyana en verwijst naar de oorspronkelijke thuisbasis van deze oude chilisoort. De slanke vruchten groeien op kleine struiken tot een hoogte van ongeveer 75 cm en zijn oranje tot rood van kleur. Cayenne is een echte multi-talent in de keuken. Kenmerkend voor Cayennepeper is de pittige, licht rokerige smaak met een subtiele bittere noot. De specerij wordt gebruikt in vleesgerechten zoals gehakt, goulash, chili con carne, in stoofschotels, soepen en marinades, in eiergerechten en alle gerechten met een aangename kruidige smaak.

    • Past in heel veel gerechten
    • pittige, licht rokerige smaak met een subtiele bittere noot
    • Geseald zakje met 100gram inhoud
  • Centraal Java Lange peper

     1,95

    Deze pepersoort is heet en warm, met zoete en aardse boventonen. Het straalt een aroma uit van kaneel, dat doet denken aan het kerstseizoen. Lange peper is zeer geschikt voor mortels of hij wordt gebroken en in stukjes gesneden en in een kruidenmolen gedaan. In sauzen, bouillons of marinades kan het, zelfs in zijn geheel, zijn licht zoete bloemengeur ontwikkelen. Maar wees voorzichtig, want bij langere kooktijd neemt de scherpte toe. Kenmerken: 2-5 cm grote zwartgrijze vruchten die doen denken aan wilgenkatjes.

    verpakt per 25 gram

  • Chicken Tikka Cool kruidenmix

     3,50

    Chicken Tikka Cool kruidenmix

    zonder chilipepers, geschikt voor kinderen

    Waan je in India met deze heerlijke Chicken Tikka kruidenmix en maak één van de meest favoriete gerechten uit India in je eigen keuken.

    De kruiden kunnen worden toegevoegd droog strooien over kip, als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade. Marineer kip gedurende minimaal 2 uur – idealiter 2 dagen, gebruik sap van halve citroen en 1 eetlepel of 15 g kruiden ca. per kipfilet voor uitstekende marinade

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml in strooipotje
  • Chicken Tikka kruidenmix

     3,50

    Chicken Tikka kruidenmix

    Waan je in India met deze heerlijke Chicken Tikka kruidenmix en maak één van de meest favoriete gerechten uit India in je eigen keuken.

    De kruiden kunnen worden toegevoegd droog strooien over kip, als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade. Marineer kip gedurende minimaal 2 uur – idealiter 2 dagen, gebruik sap van halve citroen en 1 eetlepel of 15 g kruiden ca. per kipfilet voor uitstekende marinade

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml in strooipotje
  • chile Cascabel grande – gedroogd (hele chillies)

     6,95

    chile Cascabel grande – gedroogd (hele chillies)

    De gedroogde Cascabel pepers zijn ronde pepers met een medium-hete smaak. De pepers zijn ook bekend als Little bell of Rattle chili. De ‘bel’ en ‘rammelaar’ refereren aan het ratelende geluid van de losse zaden bij het schudden van de Gedroogde chile Cascabel. De pepers hebben een ‘bosachtige’ en rokerige smaak. Dit zorgt er voor ze goed passen bij tomaten of tomatillos in stoofschotels, enchilada’s, fajita’s, salsa’s en sauzen.

    • Traditioneel Mexicaans (eigen import)
    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • Heeft een rokerige kruidige smaak
    • Verpakt in zak met 100 gram inhoud
  • Chile de Arbol – gedroogd (hele chillies)

     3,75

    Nu zonder steeltjes aan de pepers

    De gedroogde chile de Arbol is een mild pittige peper, die veel lijkt op de cayenne peper, maar is iets minder heet. Het heeft een sterke kruidige smaak waardoor een gerecht meteen veel smaakt krijgt. ‘De Arbol’ is Spaans voor ‘boomachtig’, omdat de plant waar de peper aan groeit lijkt op een boom. De medium-hete peper is een veel gebruikt ingrediënt in de Mexicaanse keuken, waar ze ook Pico de Pajaro (vogelbek) of Cola de Rata (rattenstaart) wordt genoemd. De chile de Arbol is lekker om salsa’s, sauzen en wokgerechten op smaak mee te brengen.

    • Traditioneel Mexicaans (eigen import)
    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • Heeft een sterke kruidige smaak
    • Geseald zakje met 50 gram inhoud
  • Chile de Arbol vlokken 3-6mm

     3,75

    De gedroogde chile de Arbol is een mild pittige peper, die veel lijkt op de cayenne peper, maar is iets minder heet. Het heeft een sterke kruidige smaak waardoor een gerecht meteen veel smaakt krijgt. ‘De Arbol’ is Spaans voor ‘boomachtig’, omdat de plant waar de peper aan groeit lijkt op een boom. De chilivlokken kunnen zo worden toegevoegd aan een dressing, maar meestal worden de rode vlokken meegebakken of meegestoofd. Het geeft een heerlijke spicy smaak aan je gerechten. De medium-hete peper is een veel gebruikt ingrediënt in de Mexicaanse keuken, waar ze ook Pico de Pajaro (vogelbek) of Cola de Rata (rattenstaart) wordt genoemd. De chile de Arbol is lekker om salsa’s, sauzen en wokgerechten op smaak mee te brengen.

    • Traditioneel Mexicaans (eigen import)
    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • Heeft een sterke kruidige smaak
    • Geseald zakje 75 gram inhoud
  • chile Habanero – gedroogd (hele chillies)

     6,95

    chile Habanero – gedroogd (hele chillies)

    De Gedroogde chile Habanero is een zeer scherpe peper. De Habanero heeft een tropische, fruitige maar ook zeer pittige smaak daardoor is dit een peper die in veel gerechten verwerkt kan worden. De Habanero, in Nederland ook wel bekend als de Adjuma, is een zeer scherpe peper. ‘Habanero’ is Spaans voor ‘uit Havana’ en komt oorspronkelijk uit Centraal-Amerika en de Caraïben. Daar koken zij deze peper in zijn geheel mee om het er later weer uit te halen. De ervaren gebruiker waagt het er op om de gedroogde Habanero ook in het gerecht te verwerken. De gedroogde pepers worden veel gebruikt om sauzen en marinades te maken.

    • Traditioneel Mexicaans / Zuid-Amerika (eigen import)
    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • Tropische, fruitige maar ook zeer pittige smaak
    • Gesealde zak met 100 gram inhoud
  • chile Mulato – gedroogd (hele chillies)

     6,95

    chile Mulato – gedroogd (hele chillies)

    De gedroogde Mulato is een mild pittige peper met zwartbruine kleur en rokerige smaak. De Mulato is de gedroogde en rijpe variant van de Poblano en is een veel gebruikte peper in de Mexicaanse keuken. De Mulato is een belangrijk ingrediënt in Mexicaanse moles, salsa’s, chilipoeders en sauzen.
    De Mulato is de  gedroogde variant van de Poblano. De Mulato peper wordt gerijpt tot ze donker rood zijn en bijna van de plant af vallen.

    • Traditioneel Mexicaans (eigen import)
    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • Heeft een rokerige kruidige smaak
    • gesealde zak met minimaal 100 gram inhoud
  • Chili con carne kruidenmix

     3,50

    Chili con carne kruidenmix zonder zout, deze chili con carne kruidenmix helpt je een handje om eigengemaakte chili con carne te maken. Chili con carne (Spaans voor chili met vlees / gehakt) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees en chilipeper.

    Gebruik: 6-8 gram voor 250 gram vlees/gehakt

    • samenstelling: Dillezaad, oregano, cayennepeper en sandelhout
    • 100% natuurlijk
    • strooibus 230ml met ruim 80 gram inhoud
  • Chili helderrood BIO (gemalen)

     2,25

    Deze chilipeper valt op door zijn felrode kleur en zijn intensieve aroma

    • 100% biologische teelt
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Chipotle (uit Mexico)

     6,95

    Ahumado Chipotle – gedroogd & gerookt (hele chillies)

    Eigen import uit Mexico

    Ahumado Chipotle is een traditioneel gedroogde en gerookte rode Jalapeño peper. Ze staan bekend om hun pittige, zoete en rokerige geur én smaak. Doordat de Jalapeños volledig gerijpt zijn hebben ze extra veel smaak en zijn ze zoeter dan de verse groene Jalapeño. Ahumado betekent gerookt, vandaar de naam Ahumado Chipotle. Het is een zeer bekend en onmisbaar product in de Mexicaanse keuken.

    • Traditioneel Mexicaans (eigen import)
    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • rokerige fruitige, smaak met een subtiele fruitige noot
  • Chipotle Chili – flakes 3-8mm (vlokken)

     4,00

    Laagste prijs van Nederland en bij ons volop op voorraad.

    Gerookte jalapeño wordt chipotle genoemd. De Jalapeno verliest ongeveer 90% van zijn gewicht door roken. Chipotle chili wordt gebruikt als een kruidig ingrediënt in BBQ producten, stoofschotels, sauzen en kruiderijen. Jalapeño Chili is een van de belangrijkste en populairste chili variëteiten in Mexico en de Verenigde Staten. Deze Spaanse pepersoort is middelmatig warm en zeer fruitig. Door het relatief dikke vruchtvlees is Jalapeño niet geschikt voor luchtdroging. Daarom is het roken van rijpe Jalapeño fruit al eeuwenlang een populaire methode om te drogen en te conserveren. De Azteken ontwikkelden deze techniek al. Het hout van de mesquite boom wordt gebruikt om te roken, wat de gedroogde vruchten een sterke, rokerige smaak geeft.

    • Grof gesneden 3-8mm
    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • pittige, licht rokerige smaak met een subtiele fruitige noot
    • Geseald zakje met 100 gram inhoud
  • Chipotle Chili – gemalen

     4,25

    Chipotle Chili – gemalen

    Gerookte jalapeño wordt chipotle genoemd. De Jalapeno verliest ongeveer 90% van zijn gewicht door roken. Chipotle chili wordt gebruikt als een kruidig ingrediënt in BBQ producten, stoofschotels, sauzen en kruiderijen. Jalapeno Chili is een van de belangrijkste en populairste chili variëteiten in Mexico en de Verenigde Staten. Deze Spaanse pepersoort is middelmatig warm en zeer fruitig. Door het relatief dikke vruchtvlees is Jalapeños niet geschikt voor luchtdroging. Daarom is het roken van rijpe Jalapeno fruit al eeuwenlang een populaire methode om te drogen en te conserveren. De Azteken ontwikkelden deze techniek al. Het hout van de mesquite boom wordt gebruikt om te roken, wat de gedroogde vruchten een sterke, rokerige smaak geeft.

    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • pittige, licht rokerige smaak met een subtiele fruitige noot
    • Geseald zakje 100 gram inhoud

     

  • Citroenschillen 2-3 mm

     2,95

    Dit is de schil van gedroogde citroenen zonder witte velletje of merg. Gedroogd is citroenschil net zo smaakvol als vers. Het is ook nog eens tijdsbesparend in de keuken. Je gebruikt de gedroogde versie als een recept citroenschil vraagt. Meestal worden citroenschillen gebruikt bij het bakken. Steeds meer en meer kom je het ook tegen in andere recepten zoals marinades, groenten, kip, dressings, vis en rijst. citroenschil bevordert de spijsvertering, werkt ontspannend en bevordert een goede slaap. Hierdoor wordt citroenschil ook veel gebruikt in thee. Onze citroenschil is gedroogd en dus erg geconcentreerd. Gebruik 1/3 van de gevraagde hoeveelheid versgeraspte schil in een recept.

    Hersluitbare bewaarpot met 100 gram

  • Couscous Kruidenmix

     2,25

    Deze couscous kruiden zijn speciaal samengesteld voor het bereiden van het couscous, misschien wel het bekendste Marokkaanse gerecht. Het gerecht wordt meestal bereid met veel verschillende soorten groenten en vlees of kip. Onze couscous kruiden hebben een rijke aardse smaak met een vleugje zoetheid.

    • Ingrediënten van onze Couscous Kruidenmix, komijnzaad, kaneel, peper, nootmuskaat, koriander, kurkuma
    • geseald zakje met 100 gram inhoud
  • Cubeb peper (Javaanse steelpeper)

     1,95

    De Kubeb of cubeb peper is inheems in Java en andere Indonesische eilanden, maar wordt ook geteeld in andere gebieden van Indonesië en Sri Lanka. De vruchten worden groen geoogst net voor de rijping en daarna in de zon gedroogd totdat de fruitschaal een bijna zwarte kleur heeft aangenomen. Qua smaak kan de kubebpeper niet worden vergeleken met andere pepers en overheerst met warme en kruidige peperige smaak, die enigszins doet denken aan piment, eucalyptus en mint. De scherpte is eerder subtiel, een licht bitter- zoete smaak domineert.

    verpakt per 20 gram

  • Cubeb peper gemalen (Javaanse steelpeper)

     2,95

    De Kubeb of cubeb peper is inheems in Java en andere Indonesische eilanden, maar wordt ook geteeld in andere gebieden van Indonesië en Sri Lanka. De vruchten worden groen geoogst net voor de rijping en daarna in de zon gedroogd totdat de fruitschaal een bijna zwarte kleur heeft aangenomen. Qua smaak kan de kubebpeper niet worden vergeleken met andere pepers en overheerst met warme en kruidige peperige smaak, die enigszins doet denken aan piment, eucalyptus en mint. De scherpte is eerder subtiel, een licht bitter- zoete smaak domineert.

    • Stroobusje 40 gram inhoud
  • Curry poeder / kerriepoeder

     3,50

    Kerrie poeder

    Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. Kerrie poeder is te gebruiken bij vlees, vis groenten, maar wordt vooral gebruikt in rijstgerechten.

    De naam komt van het Indiase ‘kari’ dat saus betekent. Kerriepoeder in verschillende smaken is in Azië vaak een basis voor rijstgerechten. Met toevoeging van water of kokosmelk ontstaat een saus en komt de smaak en geur vrij. Bestanddelen die in ieder geval in kerrie zitten zijn: gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, kurkuma (waar de gele kleur vandaan komt), komijn en zwarte peper.

    • De klassieke blend uit Victoria, Engeland die nog steeds wordt gebruikt
    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml / 100 gram in stevige strooibus
  • Curry poeder / kerriepoeder MILD

     3,50

    Curry poeder / kerriepoeder MILD

    Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. Kerrie poeder is te gebruiken bij vlees, vis groenten, maar wordt vooral gebruikt in rijstgerechten.

    De naam komt van het Indiase ‘kari’ dat saus betekent. Kerriepoeder in verschillende smaken is in Azië vaak een basis voor rijstgerechten. Met toevoeging van water of kokosmelk ontstaat een saus en komt de smaak en geur vrij. Bestanddelen die in ieder geval in kerrie zitten zijn: gember, kardemom, koriander, kruidnagel, karwij, kurkuma (waar de gele kleur vandaan komt), komijn en zwarte peper.

    • De klassieke blend uit Victoria, Engeland die nog steeds wordt gebruikt maar dan milde variant.
    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml / 100 gram in stevige strooibus
  • Demonic “Bag of Fire” (gemalen Birds-eye)

     4,95

    Demonic “Bag of Fire” (gemalen Birds-eye)

    We hebben iets nieuws…. speciaal voor mensen die het eten overal flauw van smaak vinden… Wij noemen het een “Demonic Bag of Fire” dat is een linnen zakje met daarin een potje met 20 gram gemalen demon “Birds-eye” pepertjes.
    Altijd makkelijk om bij je te hebben als je op reis gaat of uit eten gaat..

    • Smaak: aromatisch, typische hete fruitige smaak
    • Gerechten: warme Aziatische gerechten, maar ook voor soepen en sauzen, stoofschotels, pizza en warme BBQ sauzen.
    • Hersluitbaar linnen zakje met daarin een potje met 20gram inhoud
    • Met gratis klein houten lepeltje wat ook in het zakje past
  • Dikke ketjap manis

     3,95

    Superieure dikke ketjap manis (zoet) die uitermate geschikt is voor marinades en onmisbaar in verschillende oosterse gerechten zoals babi ketjap. Ketjap manis geeft ook een verrassende smaak aan jus, soepen en sauzen.
    Deze specifieke ketjap is ook zeer geschikt voor het insmeren van grill producten. Verder is dit een onmisbaar ingrediënt voor de Zeeuws spek bereiding.

    • Ingrediënten: water, melado (gezuiverde vorm van melasse), suiker, gehydroliseerd SOJA eiwit, glucosestroop, zout,
      verdikkingsmiddelen (E466), zuurteregelaar (citroenzuur), kleurstof (E150d), conserveermiddel (E202), salmiakzout
    • Verpakt in knijpfles met 500ml / 620gram inhoud
      (fles met inhoud is ook vacuümverpakt)
  • Echte rode Kampot peper

     3,50

    Echte rode Kampotpeper is een zeer zeldzame peperspecialiteit gemaakt van volledig rijpe, ongeschilde pepervruchten. Rode kampotpeper is zeer moeilijk te produceren, slechts zeer weinig en beste peperboeren durven dit risico te nemen. Daarom is echte rode kampotpeper erg moeilijk verkrijgbaar. Door zijn hoge rijpheid is echte rode peper bijzonder aromatisch en bijna fruitig, met een sterke pikantheid.

    verpakt per 20 gram

  • Echte witte Kampot peper

     3,95

    Voor de witte Kampot-peper worden alleen de volledig rijpe, roodachtige bessen gebruikt. Na de oogst worden de bessen enkele dagen in water gedrenkt, zodat de buitenste schil oplost. De witte-beige korrels worden dan gedroogd in de zon. Witte Kampot pepers is aromatisch met een fijne en frisse noot. Witte Kampot pepers gaat goed samen met wit gevogelte, vis, groenten, lichte sauzen en soepen

    verpakt per 30 gram

  • Echte zwarte Kampot peper

     3,20

    Zwarte Kampot peper wordt verkregen uit de nog groene pepervruchten. Na de oogst worden de korrels in de zon gedroogd en door het gistingsproces worden de bessen zwart. Een zorgvuldige handmatige pluk volgt om alleen de mooiste en dikste bessen naar Europa te sturen. Een aangename, krachtige kruidigheid met een vleugje munt en eucalyptus zijn kenmerkend voor de zwarte versie van de Kampotpeper. Zwarte Kampot gaat goed met alle donkere vleeswaren en sterke, stevige gerechten.

    verpakt per 20 gram

  • Fleur de Sel uit Zuid-Afrika (fijn)

     5,95

    Fleur de Sel uit Zuid-Afrika (fijn)

    • Superieure Fleur de Sel uit Zuid-Afrika
    • 150 gram netto inhoud

    Fleur de Sel uit Zuid-Afrika
    Onze Fleur de Sel komt uit een eeuwenoude zoutmijn in het zuidwesten van Zuid-Afrika. Het bijzondere van deze zoutmijn is dat ze niet direct aan zee ligt, maar enkele honderden meters landinwaarts. Het water wordt gepompt uit een ondergronds zeewatermeer, dat op zijn beurt gevoed wordt door een natuurlijke onderaardse instroom uit de zuivere wateren van de Atlantische Oceaan. Warme winden uit het binnenland verdampen snel het water in de zoutpannen. Naarmate de pekel het verzadigingspunt nadert, wordt hij in kleinere zoutpannen gevoerd. De flinterdunne laag zout die zich nu aan het wateroppervlak vormt, wordt voorzichtig met de hand afgeschept. Deze nieuw gevormde kristallen zijn de selectie van zeezout – knapperig, zacht en rijk aan mineralen, maar volledig zuiver en natuurlijk. Na een korte droging in de zon wordt de Fleur de Sel verpakt en begint zijn reis naar de kruidenfabrikanten en de tempels van plezier over de hele wereld. Fleur de Sel uit Zuid-Afrika is zeezout van de zuiverste en beste kwaliteit, onmisbaar voor de laatste smaakmaker van heerlijke gerechten.

    In een zeer goed afsluitende glazen bewaarpot van Le Parfait uit de SUPER serie van dit merk

  • Foelie heel in bewaarpot

     3,95

    Foelie is de zaadrok van muskaatnoot. Foelie is iets zachter en verfijnder van smaak dan muskaatnoot, maar kan je wel in dezelfde gerechten gebruiken.

    • Voeg foelie toe aan zoete desserts zoals pudding en rijstpap maar ook aan hartige gerechten zoals vis, stoofvlees, soepen, sauzen en bechamelsaus.
    • De beste vleesgerechten bevatten foelie in plaats van nootmuskaat.
    • bewaarpotje met 25 gram inhoud
  • Garam Masala kruiden

     3,50

    Waar zou de basis van een curry zijn zonder Garam Masala

    • Garam masala is een Indiaas specerijenmengsel en betekent letterlijk “heet mengsel”.
    • maar hier is heet als in warm/verwarmend. De geur is warm, aards en kruidig.
    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml in strooipotje
  • Gedroogde Pili-Pili Pepers (Birds-eye)

     3,50 6,00

    De planten van de Birds-eye Chili, die ongeveer 150 cm hoog worden, produceren talrijke hete peulen, die rijpen van groen naar oranje naar felrood. De kleine, ronde tot puntige vruchten, die tot de groep van Capsicum frutescens behoren, danken hun naam ¨Bird-Eye¨ aan sommige vogelsoorten, waar de vruchten van deze struik bovenaan het menu staan. Met 900.000 tot meer dan 120.000 Scoville-eenheden behoort Birds-eye tot de pittige pepertjes. Hun scherpte is intens en direct. Hun smaak is vergelijkbaar met die van Thaise Spaanse peper, dus ze zijn zeer geschikt voor warme Aziatische gerechten, maar ook voor soepen en sauzen, stoofschotels, stoofschotels en warme BBQ sauzen.

    keuze uit 50, 100 gram

  • Gedroogde Pili-Pili Pepers (Birds-eye) 100% BIO

     4,95 9,00

    De planten van de Birds-eye Chili, die ongeveer 150 cm hoog worden, produceren talrijke hete peulen, die rijpen van groen naar oranje naar felrood. De kleine, ronde tot puntige vruchten, die tot de groep van Capsicum frutescens behoren, danken hun naam ¨Bird-Eye¨ aan sommige vogelsoorten, waar de vruchten van deze struik bovenaan het menu staan. Met 900.000 tot meer dan 120.000 Scoville-eenheden behoort Birds-eye tot de pittige pepertjes. Hun scherpte is intens en direct. Hun smaak is vergelijkbaar met die van Thaise Spaanse peper, dus ze zijn zeer geschikt voor warme Aziatische gerechten, maar ook voor soepen en sauzen, stoofschotels, stoofschotels en warme BBQ sauzen.

    keuze uit 50, 100 gram

    100% BIOLOGISCHE TEELT

  • Gedroogde Wiri-Wiri Pepers

     4,95 8,95

    Dit juweeltje onder de pepers hoort in elk traditioneel Guyanees gerecht thuis en is geschikt om stoofschotels op smaak te brengen, maar ook soepen, sauzen of marinades. Met zijn pittigheid van 120.000 Scoville en meer kan de Wiri Wiri gemakkelijk concurreren met de Habanero. Naast de warme smaak overtuigt de chilipeper met een zeer fruitige tomatennoot.

    keuze uit 50, 100 gram

    EIGEN IMPORT / ZELDZAAM IN EUROPA

  • Gember gemalen klasse A

     2,00

    Gember gemalen klasse A

    Verfijnde milde smaak en tevens ook kruidig en een beetje scherp!

    Je kunt verse gember prima vervangen voor poeder. 1,5 cm gemberwortel staat gelijk aan ongeveer een theelepel gemberpoeder.

    • Één van de belangrijkste ingrediënten van de Indonesische en Chinese keuken.
    • in diversen gerechten, pikante rijstgerechten, gevogelte-, varkens-, rund- en lamsvleesgerechten
    • Verpakt in geseald zakje met 100 gram inhoud

     

     

  • Groene Malabar Peper

     2,50 4,50

    De groene Malabar Peper stamt uit het bergachtige, dicht beboste achterland van de kust van Malabar in Kerala in het zuidwesten van India. Deze regio wordt algemeen beschouwd als de thuisbasis van de peper. Hier wordt de peper nog onrijp door kleine boeren van begin november tot half januari met de hand geoogst en daarna onder beschermde omstandigheden gedroogd. Deze groene peper wordt pas sinds de late 20e eeuw in deze regio geproduceerd en meestal in zout of azijn aangeboden. Dit verstoort echter de fijne eigen smaak van de groene peper. Bij onze groene Malabar Peper is dat niet het geval en deze heeft dan ook een bijzonder fris aroma en een aangename scherpte. De groene peper is versgemalen, heerlijk als specerij op varkensvlees, kip, vis, of kalfsvlees. In een echte Franse pepersaus is deze peper een must. Probeer de gemalen groene Malabar peper een subtiel te combineren met verse aardbeien of een rijpe mango- een werkelijk uitzonderlijk smaaksensatie.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Guajillo Chili flakes 1-4mm (vlokken)

     4,75

    Guajillo Chili flakes 1-4mm (vlokken)

    De chili-variëteit Mirasol van het geslacht Capsicum annuum, die afkomstig is uit de Mexicaanse staat Zacatecas, is een van de meest populaire en meest gebruikte chiliervariëteiten in de Mexicaanse keuken. Als de chilipeper gedroogd is, heet hij guajillo en kan vertaald worden als ¨Grote Pod¨, wat recht doet aan de tot 15 cm grote vruchten. Ondertussen wordt deze chilipepersoort niet alleen in Mexico geteeld, maar ook in het zuiden van de VS, Peru en Chili. De rijpe vruchten zijn dieprood van kleur en hebben een sterk bessenaroma met een vleugje dennen, sparren en groene thee. De zeer mild warme Guajillo Chili is veelzijdig en past perfect bij vleesgerechten van alle soorten en licht gevogelte. Sauzen, salsa´s, dips en marinades geven deze heerlijke chili variëteit een heel bijzonder tintje.

    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • licht pittige, licht rokerige smaak met een subtiele fruitige noot
    • 5.000-7.000 SCU
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Gyros kruidenmix 100% BIO

     2,50

    Gyros kruidenmix 100% BIO

    Waan je in Griekenland met deze zorgvuldig samengestelde gyros kruidenmix en ook nog een 100% biologisch. Ingrediënten: biologische knoflook, biologische uien, biologische tomaat, zout (Fleur de Sel), biologische paprika´s, biologische oregano, biologische marjolein, biologische rozemarijn, biologische tijm, biologisch chilipoeder

    • 100% BIOLOGISCH
    • Geseald zakje 100 gram
  • Hachee kruidenmix zonder zout

     2,25

    Zelf hachee maken doe je met onze oud Hollandse hachee kruidenmix, geen tot poeder gemalen kruiden en specerijen, maar grof gemalen en met hele pimentbolletjes en zonder zout

    Gebruik: Snijdt de uien in kleine stukjes, verhit in een stoofpan de boter of margarine en fruit hierin de uienstukjes. Neem ze uit de pan wanneer ze glazig zijn en verhit het bakvet opnieuw. Leg het vlees in de pan, laat het in enkele minuten mooi bruin bakken en blus het af met wat vocht, bijvoorbeeld bouillon. Voeg de uienstukjes toe, samen met de hachee kruiden en eventueel laurierblaadjes. Temper de hittebron maximaal en laat het geheel 2 uur stoven met het deksel op de pan. Af en toe doorroeren

    • samenstelling: Majoraan, oregano, tijm, kruidnagel, pimentbolletjes
    • 100% natuurlijk
    • strooibus 230ml met 25 gram inhoud
  • Hibiscus bloemen fijn gesneden (BIO)

     1,95

    Hibiscus bloemen worden vooral als smaakmaker en als kleurstof gebruikt in de keuken, de smaak is friszuur, bloemig met een hint van cranberry en granaatappel, ook heel goed bruikbaar als natuurlijke kleurstof in sauzen en marinades of te gebruiken om gebak te kleuren.

    • samenstelling: Hibiscus bloemen 100%
    • 100% natuurlijk en biologisch
    • Geseald zakje 100 gram inhoud

    Lees de waarschuwing bij extra informatie

     

  • Hoja Santa bladeren (gedroogd & verkruimeld)

     6,50

    Het wordt vaak gebruikt in de Mexicaanse keuken voor tamales, de vis of het vlees gewikkeld in geurige bladeren om te koken, en als een essentieel ingrediënt in Mole Verde, is de groene saus afkomstig uit de regio Oaxaca in Mexico. Het wordt ook gehakt om soepen en eieren op smaak te brengen. In Centraal Mexico wordt het gebruikt om chocoladedranken op smaak te brengen. Het is gemakkelijk ermee te koken en de aangename anijssmaak met kruidige, vurige ondertoon is gemakkelijk te herkennen. Het aroma heeft genoeg van een vleugje zwarte peper om je eraan te herinneren dat de twee smaakmakers nauw verwant zijn en tot hetzelfde geslacht behoren. De naam die aan de plant in het zuiden van de Verenigde Staten is gegeven, zegt het al: Root Beer Plant.

    • Gedroogde / verkruimelde hoja santa bladeren / heilig blad
    • Eigen import
    • Stevige bewaarpot 400ml / 20 gram inhoud
  • Jalapeno Chili groen flakes 3-6mm (vlokken)

     3,25

    Jalapeno Chili groen flakes 3-6mm (vlokken)

    Jalapeno Chilis hebben hun oorsprong in het zuiden van Mexico en danken hun naam aan de stad Jalapa in Veracruz. Jalapenos zijn uitgegroeid tot de meest populaire chili-variëteit in Europa dankzij hun fruitige kruidigheid en veelzijdige toepassingen. De productieve plant vormt tot 9 cm lange, zeer sappige vruchten met duidelijk afgeronde punten. De onrijpe vruchten zijn meestal groen en verkleuren naar helderrood als ze rijp zijn. De kruidige Jalapeno Chili is meestal tussen de 5.000 – 25.000 Scoville, afhankelijk van de rijpheid, teelt en verwerking. Jalapenos zijn bijzonder populair in de Tex-Mex keuken en mogen in geen enkel gerecht ontbreken. Jalapenos harmoniëren perfect met kaas, in vleesgerechten zoals chili con carne of goulash, in BBQ sauzen of in zelfgemaakte wraps.

    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • pittige, smaak met een subtiele fruitige noot
    • 15.000-30.000 SCU
    • Geseald zakje met 100 gram inhoud
  • Jalapeno Chili rood flakes 3-6mm (vlokken)

     3,25

    Jalapeno Chili rood flakes 3-6mm (vlokken)

    Jalapeno Chilis hebben hun oorsprong in het zuiden van Mexico en danken hun naam aan de stad Jalapa in Veracruz. Jalapenos zijn uitgegroeid tot de meest populaire chili-variëteit in Europa dankzij hun fruitige kruidigheid en veelzijdige toepassingen. De productieve plant vormt tot 9 cm lange, zeer sappige vruchten met duidelijk afgeronde punten. De onrijpe vruchten zijn meestal groen en verkleuren naar helderrood als ze rijp zijn. De kruidige Jalapeno Chili is meestal tussen de 5.000 – 25.000 Scoville, afhankelijk van de rijpheid, teelt en verwerking. Jalapenos zijn bijzonder populair in de Tex-Mex keuken en mogen in geen enkel gerecht ontbreken. Jalapenos harmoniëren perfect met kaas, in vleesgerechten zoals chili con carne of goulash, in BBQ sauzen of in zelfgemaakte wraps.

    • Past in heel veel Mexicaanse gerechten
    • pittige, smaak met een subtiele fruitige noot
    • 15.000-20.000 SCU
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Kaneel Ceylon BIO (gemalen)

     3,25

    Kaneel – wie denkt er niet meteen aan de kersttijd? In de recente Centraal-Europese geschiedenis is kaneel vooral gebruikt als winterkruid, vooral in gebak, desserts, pons en glühwein. Kaneel is een van de oudst bekende specerijen en wordt al enkele duizenden jaren in Zuid-Aziatische landen gebruikt. In Europa werd kaneel pas vanaf de Middeleeuwen belangrijker, maar werd het aanvankelijk vooral gebruikt als remedie tegen tal van kwalen. Vanaf de 16e eeuw werd kaneel steeds populairder als specerij, maar werd het als kostbaar en onbetaalbaar beschouwd. Het kruid was dan ook voorbehouden aan de adel en de rijke kooplieden. Botanisch onderscheidt men voornamelijk 2 soorten kaneel: Cinnamomum Cassia – Cassia Kaneel en Kaneel Zeylanicum – Ceylon kaneel (ook Canehl of Kaneel) De Ceylon kaneel wordt ook wel echte kaneel genoemd. Het komt voornamelijk uit Sri Lanka en Zuid-India. Het wordt gewonnen uit de binnenschors van de kaneelstruik, die tot de laurierfamilie behoort. Een aantal van deze flinterdunne lagen worden op elkaar geplaatst of in elkaar geduwd, waarbij ze tijdens het drogen oprollen. De Ceylon kaneel lijkt dus op een gerolde sigaar als stokje, is lichtbruin van kleur, zeer aromatisch en heeft een fijne, zoete smaak. De goedkopere Cassia kaneel is vandaag de dag de meest verspreide kaneelsoort, meestal afkomstig uit China, Indonesië of Vietnam. Om het begeerde kruid te verkrijgen, wordt de bast van de kaneelboom verwijderd en wordt de binnenste bast, die enkele millimeters dik is, bevrijd van de buitenste kurklaag. Cassia kaneelstokjes zijn veel dikker dan Ceylon kaneel. De stokken bestaan slechts uit één enkele laag. Ceylon kaneel is donkerder en scherper, het aroma is intenser. Vergeleken met Cassia kaneel bevat Ceylon kaneel aanzienlijk minder coumarine dan Cassia kaneel. Kaneelliefhebbers en vooral gezinnen met kinderen moeten daarom kiezen voor Ceylon kaneel, dat als veilig voor consumptie wordt beschouwd.

    • Strooibus 50 gram
  • Kaneelbloesems

     4,50 7,95

    Terwijl kaneel, een van de oudste bekende specerijen, meer dan 4.000 jaar geleden werd gebruikt als specerij en geneeskrachtige plant, vooral in China en India, en is erg populair bij Grieken en Romeinen sinds de oudheid, kaneelbloesem is pas bekend als een specerij in Europa voor enkele decennia. Strikt genomen is het niet de kaneelbloesem, maar de kaneelknop van de kaneelboom. Vanwege de gelijkenis met de kruidnagel wordt het ook wel kaneel kruidnagel genoemd. Aromatisch lijken de kaneelbloemen veel op klassieke kaneel, maar dan minder uitgesproken en met een fijnere smaak. Kaneelbloesems worden voornamelijk gebruikt in desserts, vooral met Kerstmis in gebak, desserts en warme dranken. Naast compote of rijstpudding worden kaneelbloesems ook gebruikt in oosterse kruidenmengsels en curry´s, in stoofschotels, gehakt en donkere sauzen. De kaneelbloesems kunnen in hun geheel gebruikt worden, maar ook gemalen. Kaneelliefhebbers kauwen de bloemen in hun geheel.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Kaneelpijpjes Ceylon BIO (heel)

     4,50 7,95

    De enige echte Ceylon kaneelstokjes

    Kaneel – wie denkt er niet meteen aan de kersttijd? In de recente Centraal-Europese geschiedenis is kaneel vooral gebruikt als winterkruid, vooral in gebak, desserts, pons en glühwein. Kaneel is een van de oudst bekende specerijen en wordt al enkele duizenden jaren in Zuid-Aziatische landen gebruikt. In Europa werd kaneel pas vanaf de Middeleeuwen belangrijker, maar werd het aanvankelijk vooral gebruikt als remedie tegen tal van kwalen. Vanaf de 16e eeuw werd kaneel steeds populairder als specerij, maar werd het als kostbaar en onbetaalbaar beschouwd. Het kruid was dan ook voorbehouden aan de adel en de rijke kooplieden. Botanisch onderscheidt men voornamelijk 2 soorten kaneel: Cinnamomum Cassia – Cassia Kaneel en Kaneel Zeylanicum – Ceylon kaneel (ook Canehl of Kaneel) De Ceylon kaneel wordt ook wel echte kaneel genoemd. Het komt voornamelijk uit Sri Lanka en Zuid-India. Het wordt gewonnen uit de binnenschors van de kaneelstruik, die tot de laurierfamilie behoort. Een aantal van deze flinterdunne lagen worden op elkaar geplaatst of in elkaar geduwd, waarbij ze tijdens het drogen oprollen. De Ceylon kaneel lijkt dus op een gerolde sigaar als stokje, is lichtbruin van kleur, zeer aromatisch en heeft een fijne, zoete smaak. De goedkopere Cassia kaneel is vandaag de dag de meest verspreide kaneelsoort, meestal afkomstig uit China, Indonesië of Vietnam. Om het begeerde kruid te verkrijgen, wordt de bast van de kaneelboom verwijderd en wordt de binnenste bast, die enkele millimeters dik is, bevrijd van de buitenste kurklaag. Cassia kaneelstokjes zijn veel dikker dan Ceylon kaneel. De stokken bestaan slechts uit één enkele laag. Ceylon kaneel is donkerder en scherper, het aroma is intenser. Vergeleken met Cassia kaneel bevat Ceylon kaneel aanzienlijk minder coumarine dan Cassia kaneel. Kaneelliefhebbers en vooral gezinnen met kinderen moeten daarom kiezen voor Ceylon kaneel, dat als veilig voor consumptie wordt beschouwd.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Kashmiri Masala kruidenmix

     3,50

    Kashmiri Masala kruidenmix

    Zoete Indiase chili gemengd met liefde en kruiden om een prachtige masala met zeer lage hitte te creëren

    De kruiden kunnen worden toegevoegd als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade om later te verwerken in gerechten van vlees of vis.

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml in strooipotje
  • Kerrie Madras

     3,50

    Kerriepoeder madras is de meest populaire kerrie en ontstaan in Zuid-India. Deze kerrie kruidenmix heeft pit zonder dat het branderig of heet overkomt. De smaak komt nog beter tot zijn recht wanneer het poeder eerst licht wordt aangefruit vóór het verder verwerken. Voor iedereen die houdt van een goede, echte en heerlijke currysaus.

    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml in strooipotje
  • Knoflook korrels 3-5mm BIO

     2,00

    Knoflook staat in veel delen van de wereld bekend als een kruiden- en medicinale plant. Vooral in grote delen van Azië, het Oosten en de Middellandse Zee is het gebruik van knoflook in de keuken zeer veelzijdig. Knoflook heeft smaakverhogende eigenschappen en is een onmisbaar ingrediënt in veel gerechten en heeft naar verluidt ook gezondheidsbevorderende en helende eigenschappen. In 1989 werd het uitgeroepen tot medicinale plant van het jaar. Onze knoflookkorrels zijn gemakkelijk te doseren, zonder het prikkelende aroma van verse knoflookteentjes. Gebruik knoflookkorrels in dips en marinades, sauzen en soepen, zouten en biefstukken, vis en zeevruchten. Knoflook heeft veel toepassingsmogelijkheden. Je gebruikt knoflook op lam en varkensvlees, bij groenten, salades en Provençaalse gerechten. Het geeft zijn typische smaak en aroma.

    • typische smaak en aroma.
    • makkelijk te doseren
    • gezond biologisch product
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • Hersluitbaar geseald zakje 100 gram inhoud
  • Komijnzaad (gemalen)

     2,00

    Het groene tot grijsbruine komijnzaad heel wordt ook wel djinten genoemd, naar de Indonesische benaming voor deze specerij. We kennen hem dan ook voor namelijk uit de Aziatische keuken. Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees heerlijk worden door komijnzaad. En kan er ook nog eens lekkere, gezonde thee van trekken.

    • Djinten
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Komijnzaad BIO (heel)

     2,95

    Het groene tot grijsbruine komijnzaad heel wordt ook wel djinten genoemd, naar de Indonesische benaming voor deze specerij. We kennen hem dan ook voor namelijk uit de Aziatische keuken. Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofschotels, chili, couscous of lamsvlees heerlijk worden door komijnzaad. En kan er ook nog eens lekkere, gezonde thee van trekken.

    • Djinten
    • gecertificeerd biologisch
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • korianderzaden (gemalen) BIO

     1,95

    Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt ook wel ‘ketoembar’, ‘coander’ of ‘wantsenkruid’ genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Koriander is een eenjarige plant. Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Middellands Zeegebied, India, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen, China, Latijns-Amerika en Afrika. Alle delen van de plant zijn eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde vruchten (doorgaans verkeerdelijk als “zaden” aangeduid) worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant. De vruchten worden zowel heel gebruikt als in poedervorm; in poedervorm wordt het ook wel ketoembar genoemd. Koriander(zaad) is tot op zekere hoogte met karwij(zaad) uitwisselbaar. Korianderzaad, ook wel bekend als duizelzaad, wordt naast karwijzaad en komijn gebruikt als smaakmaker in donkere bieren.

    • ketoembar, coander, duizelzaad of wantsenkruid
    • 100% BIOLOGISCH
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • korianderzaden BIO (heel)

     1,50

    Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt ook wel ‘ketoembar’, ‘coander’ of ‘wantsenkruid’ genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Koriander is een eenjarige plant. Koriander wordt vaak gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten, Middellands Zeegebied, India, Indonesië en andere Zuidoost-Aziatische landen, China, Latijns-Amerika en Afrika. Alle delen van de plant zijn eetbaar. De verse bladeren en de gedroogde vruchten (doorgaans verkeerdelijk als “zaden” aangeduid) worden het meest gebruikt in de keuken. Er is een groot verschil in smaak tussen de vruchten en de bladeren van de plant. De vruchten worden zowel heel gebruikt als in poedervorm; in poedervorm wordt het ook wel ketoembar genoemd. Koriander(zaad) is tot op zekere hoogte met karwij(zaad) uitwisselbaar. Korianderzaad, ook wel bekend als duizelzaad, wordt naast karwijzaad en komijn gebruikt als smaakmaker in donkere bieren.

    • ketoembar, coander, duizelzaad of wantsenkruid
    • 100% BIOLOGISCH
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Kruidnagel (heel)

     2,95

    Kruidnagel (heel)

    De kruidnagel in ons kruidenassortiment heeft een dominante, zeer kruidige, doordringende, pikante smaak. Kruidnagels zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom. Kruidnagels zijn een ongeveer 1 cm lang steeltje, met daarop het knopje, dat ongeveer 3 mm diameter is. Kruidnagels worden gebruikt in kruidenmixen voor koek, zoals in speculaas. Bij stoofgerechten worden kruidnagels langdurig meegetrokken.

    • In hersluitbaar potje met 40 gram inhoud
  • Kurkuma BIO (gemalen)

     1,50 2,50

    Kurkuma BIO (gemalen)

    Natuurlijke kurkuma gebruik je als gezonde kracht in de keuken. Kurkuma, ook wel geelwortel of turmeric genoemd, geeft een felgele kleur aan gerechten. Kurkuma heeft een zachte, warme smaak en aroma die sterk de smaak van de Aziatische keuken bepaalt. Het is een belangrijk ingrediënt in kerriepoeder en Indiase masala’s. Deze biologische kurkuma heeft een sterkere smaak dan zijn niet-biologische variant. Voeg kurkuma toe aan bonen, kip, eieren, sauzen, soepen, vis, vlees, rijst en spinazie. Kurkuma geeft gebakken vlees, kippenblokjes en aardappelen een mooie gele korst. In India gebruikt men kurkuma bij zoete gerechten en in curry’s. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt kurkuma veel gebruikt bij lamsvlees en groenteschotels.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Lange peper klein 1-2cm(Piper Longum) gemalen

    Aanbieding!  3,95  2,50

    Lange peper klein 1-2cm (Piper Longum) gemalen  “chocoladepeper”

    Het aroma onderscheidt zich van andere kruiden door zijn buitengewoon fijne chocolade noot, die waarschijnlijk uniek is. De kleinere variant van de Long Pepper heeft een aangenaam milde smaak, die pas na enkele seconden merkbaar wordt en licht verdovend is. De kleine Lange peper gemalen harmonieert perfect met wildgerechten, groenten, desserts of in gerechten met fruit. Bijzondere kenmerken: 1-2 cm hoge donkerbruine vruchten die doen denken aan wilgenkatjes. Aroma: geurig met cacao en chocolade, licht kruidig .

    • Herkomst India
    • Smaak: aangename, discrete smaak met een vleugje donkere chocolade.
    • Aroma: geurig met cacao en chocolade, licht kruidig.
    • Gerechten: donker vlees en wild, wild, groenten, compote, desserts, fruitgerechten
    • Geseald zakje 100 gram inhoud

     

  • Laurierblad heel en gedroogd (hand geplukt)

     1,95

    Laurierblad heel en gedroogd (hand geplukt)

    Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang. Laurier wordt traditioneel gebruikt in soepen, marinades, azijn, stoof- en ovenschotels, aardappelgerechten en wild vlees. Ook in visgerechten en desserts kan laurier uitstekend de smaak maken. Het blad kan niet opgegeten worden, want het blijft hard. Laurierblaadjes kunnen in veel verschillende gerechten worden gebruikt. Vaak worden ze meegekookt in stoofgerechten, koolgerechten en soepen of ze worden gebruikt in sauzen en marinades. Laurierblad zit ook vaak tussen de inmaakkruiden waarmee augurken en andere groentes worden ingemaakt. Laurier heeft een complexe aromatische, enigszins licht bittere smaak.

    Laurierblad Heel is een veelgebruikte smaakmaker in westerse keukens.
    Gebruik laurier bijvoorbeeld bij:

    • Bouillon, Stoofschotels, Rode kool, Zuurkool, Exotische gerechten
    • verpakt in gesealde zeer goed hersluitende stazak
    • inhoud 10 gram
  • Marjolein gesneden 1-3 mm BIO

     1,30 2,00

    De geur en het aroma doen denken aan munt en basilicum. Het kruid is een onmisbaar onderdeel van de mediterrane keuken en wordt vooral gewaardeerd in Italië en Zuid-Frankrijk. Marjolein gearomatiseerde gerechten op basis van tomaten, salade marinades, vullingen, groentegerechten, eiergerechten, vis en vlees. Bovendien maakt marjolein deel uit van de Provençaalse kruidenmix.

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Melegueta Peper (Paradijskorrels)

     4,95 9,50

    VOLOP VOORRAAD

    Deze specerij dankt haar naam waarschijnlijk aan het middeleeuwse idee van een aards paradijs waarin de toen zondige dure specerijen paradijselijke condities moesten creëren. Na de ontdekking van de zeeroute rond Afrika naar India en de nieuwe transportroutes, verloren de paradijskorrels vanaf het midden van de 16de eeuw steeds meer aan belang in Europa. De paradijskorrels, ook wel Melegueta peper genoemd, zijn de zaden van een gemberplant die bijna uitsluitend gedijen in het tropisch vochtige klimaat van de Afrikaanse westkust.

    • Herkomst Ghana.
    • Smaak: warme en intense pikantheid, subtiel en elegant, met een lichte vleugje noten.
    • Gerechten: voor alle stoofschotels, Afrikaanse kruidenmengelingen met lam, vis, chutneys of ragouts.
    • Strooipotje 50 gram of strooipot 100 gram inhoud
  • Mexicaanse Epazote (gedroogd & fijngesneden)

     2,95

    Epazote is een Mexicaanse kruid soort met een zeer sterke smaak. Het gebruik ervan in de Mexicaanse keuken gaat duizenden jaar terug. Zover bekend waren de Azteken de eerste die dit kruid soort in hun gerechten verwerkten om er extra smaak aan toe te voegen. Daarnaast werd het gebruikt voor medicinale doeleinden. Het gebruik ervan in kleine hoeveelheden zou o.a. buikpijn die afkomstig kan zijn door het eten van bijvoorbeeld bonen verlichten.

    • Epazote is een groen kruid met een scherpe, sterke smaak.
    • Het gedroogde kruid wordt zachter naar mate het langer wordt bereid.
    • Stooibusje 100ml / 15 gram inhoud
  • Mini-rasp van roestvrij staal

     2,95

    Mini-rasp van roestvrij staal

    • Handig voor tonkabonen en nootmuskaatbollen
  • Mosterdzaad bruin (Brassica Juncea)

     1,98 2,98

    Mosterdzaad bruin (Brassica Juncea)

    Mosterdzaad bruin heeft een pittig, scherpe smaak die zich pas ontwikkelt als de zaden gekneusd of vermalen worden en ze in contact komen met water. Mosterdzaadjes zijn ongeveer 0,5 tot 1 mm groot.

    Er bestaan gele (brassica alba), bruine (brassica juncea) en zwarte mosterdzaadjes (brassica nigra) waarvan de laatste het heetst zijn. Zwarte mosterd wordt nauwelijks nog verbouwd vanwege het arbeidsintensieve proces. In plaats daarvan wordt vaak de bruine mosterd als alternatief gebruikt.

    De bruine mosterdzaden zijn iets heter dan de gele. Om de smaak goed tot zijn recht te laten komen kunnen de zaden eerst een minuutje geroosterd worden in een koekenpan om ze vervolgens te kneuzen of te vermalen. De geur en smaak van gekneusd mosterdzaad is fris, kruidig en nootachtig.

    • hervulbare strooibus 100ml,  230ml
    • LET OP: MOSTERDZAAD IS EEN ALLERGEEN
  • Mosterdzaad geel (Brassica alba)

     1,98 2,98

    Mosterdzaad geel (Brassica alba)

    Mosterdzaad geel heel heeft een pittig, scherpe smaak die zich pas ontwikkelt als de zaden gekneusd of vermalen worden en ze in contact komen met water. Mosterdzaadjes zijn ongeveer 0,5 tot 1 mm groot.

    In Nederland en België wordt mosterd vooral gebruikt als smaakmaker op bijvoorbeeld worst, zoals in hotdogs of bij kroketten. Soms eet men gewoon een boterham met kaas en mosterd. Verder wordt mosterd toegepast in mosterdsaus, die bijvoorbeeld bij vis gegeten wordt. In de Indonesische keuken wordt mosterd ruim toegepast in de “duivelse runderlapjes”. Hele mosterdzaadjes worden gebruikt bij het inmaken van zure augurken of zilveruitjes, en ook in mosterdkaas.

    • hervulbare strooibus 100ml,  230ml
    • LET OP: MOSTERDZAAD IS EEN ALLERGEEN
  • Mosterdzaad geel gemalen (Brassica alba)

     3,50

    Mosterdzaad geel gemalen (Brassica alba)

    Mosterdzaad geel heel heeft een pittig, scherpe smaak die zich pas ontwikkelt als de zaden gekneusd of vermalen worden en ze in contact komen met water. Mosterdzaadjes zijn ongeveer 0,5 tot 1 mm groot.

    In Nederland en België wordt mosterd vooral gebruikt als smaakmaker op bijvoorbeeld worst, zoals in hotdogs of bij kroketten. Soms eet men gewoon een boterham met kaas en mosterd. Verder wordt mosterd toegepast in mosterdsaus, die bijvoorbeeld bij vis gegeten wordt. In de Indonesische keuken wordt mosterd ruim toegepast in de “duivelse runderlapjes”. Hele mosterdzaadjes worden gebruikt bij het inmaken van zure augurken of zilveruitjes, en ook in mosterdkaas.

    • hervulbare strooibus 230ml
    • LET OP: MOSTERDZAAD IS EEN ALLERGEEN
  • Naga Masala kruidenmix

     3,50

    Naga Masala kruidenmix

    Eén van de meest populaire chilipepers in de wereld op dit moment is de Naga Bhut Jolokia. Deze pepers zijn gemalen en gemengd met een assortiment van kruiden en specerijen om de heetste Masala te verkrijgen die te koop is. Zodra de verpakking wordt geopend wordt de lucht gevuld met dit volle aroma dat doet denken aan een combinatie van koekkruiden met de sterke geur van citrusvruchten. De smaaksensatie is sensationeel te noemen wanneer de seasoning eenmaal is toegevoegd aan welk gerecht dan ook.

    De kruiden kunnen worden toegevoegd als een pasta (gemengd met water) of gebruikt als marinade om later te verwerken in gerechten van vlees of vis. Naga Masala zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke en unieke ervaring

    • Naga Masala zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke en unieke ervaring
    • Samengesteld in Verenigd Koninkrijk, oorsprong kruiden/specerijen India
    • verpakt per 230ml in strooipotje
  • Nasi kruiden mix (zakje 50 gram)

     1,75

    De authentieke nasi kruiden proeven in uw nasi goreng? Wij hebben het hier zelf samengesteld en getest.

    100% natuurlijke ingrediënten, geen kunstmatige toevoegingen.

    • Samenstelling: Koenjit, gember, knoflook, komijn, koriander, prei, paprika zoet, zwarte peper, uienpoeder, galanga, Uienkiblet, Cayenne.
    • LET OP: er is geen zout of suiker toegevoegd bij deze kruiden, deze dient u zelf naar smaak toe te voegen.
    • verpakt in een 100% composteerbaar zakje
    • Dit product is alleen bij ons te koop
  • Nitrietzout / colorozozout 0,6%

     1,95

    Nitrietzout / colorozozout 0,6%

    Nitrietzout of colorozout is bij uitstek geschikt voor het maken van worst en vleeswaren.
    Nitrietzout voorkomt bacteriegroei en zorgt voor een aantrekkelijke kleur van het vlees.
    Nitrietzout zorgt er verder voor dat de houdbaarheid van het vlees verlengd en wordt het vlees
    minder temperatuurgevoelig wordt.

    Zelf worst maken met nitrietzout 0,6%

    Nitrietzout is eigenlijk een hulpmiddel. Het remt de groei van salmonella en andere bacteriën.
    Een bijkomend voordeel van nitriet is dat het zorgt voor een mooie rode kleur van je worst / vlees.
    Tevens zorgt nitriet voor een chemische conservering door de gevoeligheid van oxidatie van
    onverzadigde vetten te verminderen.

    Nitrietzout is dus onmisbaar wanneer je zelf een worst wilt gaan drogen en als je zelf Zeeuws Spek gaat maken.

    Strooibus 100ml / 100 gram

    • Gebruik:  Naar recept.
    • Bewaaradvies: Koel, droog en donker
    • Houdbaarheid: T.H.T. 02-2023
    • Allergenen: Geen allergeen bevattende ingrediënten

     

  • Nootmuskaat (hele bollen)

     4,95 8,95

    Nootmuskaat bollen heel gebruik je bij zowel zoete als hartige producten. Geraspte nootmuskaat kent iedereen wel als specerij die we vlak voor het opdienen van bloemkool, boontjes, doperwten of kool over de groente heen strooien. Maar ook in sauzen, ragouts, stamppotten, aardappelpuree en ovenschotels kun je nootmuskaat bollen heel raspen. De bitterzoet gekruide geur en smaak geven een bijzondere verdieping aan deze voedingsmiddelen. Ook in gerechten met stoofvlees is de specerij prima op zijn plaats. En wat te denken van alle zoetigheden die je van nét dat beetje extra kunt voorzien? pudding, vla, appelgerechtjes en zelfs cappuccino hebben er geen enkel probleem mee om vergezeld te worden door wat geraspte nootmuskaat bollen heel. Integendeel zelfs!

    keuze uit 50 of 100 gram

  • Nootmuskaat BIO (gemalen)

     3,50 5,95

    Nootmuskaat gebruik je bij zowel zoete als hartige producten. Gemalen nootmuskaat kent iedereen wel als specerij die we vlak voor het opdienen van bloemkool, boontjes, doperwten of kool over de groente heen strooien. Maar ook in sauzen, ragouts, stamppotten, aardappelpuree en ovenschotels kun je nootmuskaat gebruiken. De bitterzoet gekruide geur en smaak geven een bijzondere verdieping aan deze voedingsmiddelen. Ook in gerechten met stoofvlees is de specerij prima op zijn plaats. En wat te denken van alle zoetigheden die je van nét dat beetje extra kunt voorzien? pudding, vla, appelgerechtjes en zelfs cappuccino hebben er geen enkel probleem mee om vergezeld te worden door wat gemalen nootmuskaat. Integendeel zelfs!

    • Hersluitbaar geseald zakje 50 gram of strooibus met 100 gram inhoud
  • Oma’s gehaktkruiden

     3,95

    Gehaktballen maken met de smaak van vroeger, 100% natuurlijke ingrediënten en zonder zout. Bij voorkeur ruim voor de bereiding aan het gehakt toevoegen, dan ontwikkelt de smaak zich het beste.

    Gebruik: 6-8 gram voor 250gram gehakt

    • samenstelling: Peper wit, nootmuskaat, piment, ui, korianderzaad, kruidnagel, gember en peterselie.
    • 100% natuurlijk
    • strooibus 230ml met 100 gram inhoud
  • Oregano gesneden 1-4mm (Turkije)

     2,00

    Turkse oregano heeft een kruidige, licht zoete smaak. Het is ook een sterk geurend kruid. Oregano is een van de belangrijkste bestanddelen van pizzakruiden. Deze oregano is specifiek gekweekt voor de geur en smaak. Het aroma knalt er uit. Deze gedroogde smaakmaker kan je best van bij het begin van het kookproces toevoegen, onze oregano geeft in warme gerechten namelijk meer smaak af als het langer bereidt wordt.

    • 50 gram handige bewaar pot

    Let op: Turkse oregano is veel sterker van smaak dan de reguliere oregano welke in Nederland te koop is.

  • Originele Rode Szechuan Peper

     4,50 7,95

    Originele Rode Szechuan Peper

    (eigen import)

    Deze peper is vernoemd naar de Chinese provincie Sichuan, waar hij inheems is. Hij groeit meestal in het wild op struiken en struiken tot aan hoge berggebieden. Het wordt geoogst in de herfst, wanneer de bessen een helder rode kleur krijgen. Na de oogst worden de rijpe vruchten in de zon gedroogd en roodbruin. De zaadcapsules beginnen zich te openen en het kleine zwarte zaadje valt er meestal uit. Van deze specerij met een aangename citrusnoot wordt voornamelijk aromatisch fruit of zaadcapsules gebruikt. De tamelijk medium hete Szechuan peper is onmisbaar voor de Aziatische keuken en wordt vaak gecombineerd met hete chilipepers.

    • Hersluitbaar bewaar potje 25 of 50 gram inhoud

    EIGEN IMPORT / ZELDZAME PEPERSOORT
    Het wordt gekenmerkt door een citrussmaak en een lichte gevoelloosheid op de tong en lippen.

  • Paprikapoeder (Edelzoet)

     1,50

    Paprikapoeder edelzoet is een noodzakelijk ingrediënt voor de bereiding van traditionele Hongaarse goulash. Enkele eetlepels paprikapoeder geven het gerecht extra smaak, kleur en een bijzondere structuur. Bovendien gebruiken Hongaren het paprikapoeder ook om de goulash te binden. Voeg enkele eetlepels edelzoet paprika toe aan gestoofde groenten of vlees en laat even meestoven. Voeg daarna tomatensaus toe en geniet van veel smaak en een bijzonder binding.

    • Mild met volle smaak
    • Donkerrode kleur
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • 150 ASTA
    • Geseald zakje 100gram inhoud
  • Paprikapoeder (smoked)

     1,75

    Na peper is paprika de belangrijkste en meest gebruikte specerij in de meeste Europese keukens. Het plantengeslacht paprika behoort tot de nachtschadefamilie. De vruchten die bekend staan als peulen zijn zeer kleurrijk en rijpen over verschillende kleurstadia, bijvoorbeeld van groen naar geel naar rood. Voor onze gerookte paprikapoeder, eerst geselecteerd en met de hand geplukt, worden helderrode paprikapoeder op eikenhout gerookt en gedroogd. Dit proces duurt enkele dagen, waarbij de paprika´s meer dan 90% van hun gewicht verliezen. Na het roken worden de gedroogde peulen voorzichtig gemalen. De resulterende gerookte paprikapoeder overtuigt met een aromatische rokerige, maar ook fruitige smaak. In Spanje wordt de specerij gebruikt in vele traditionele gerechten zoals chorizoworst of paella. Bovendien past de gerookte paprika goed bij alle gerechten die een rokerige noot verdragen. Gebruik: vleesgerechten, soepen en sauzen, aardappelgerechten, groenten, rijstgerechten, pasta, paella, goulash, BBQ-producten, stoofschotels.

    • Mild met volle rokerige smaak
    • Dieprode kleur
    • 100% natuurlijk en zonder additieven
    • Geseald zakje 100 gram inhoud
  • Parelzout 2-7mm uit Namibië

     6,95

    Parelzout 2-7mm uit Namibië

    • Zeldzaam Parelzout uit Namibië
    • 150 gram netto inhoud

    Dit zout ontstaat uit het zuiverste diepzeewater uit Antarctica, dat voor de kust van Namibië , aan de rand van de oudste woestijn ter wereld („Namib“) wordt gewonnen. Deze Namib zoutparels zijn een samenspel van voortdurende sterke zuidwesten wind , zon en lichte golven van de Atlantische Oceaan, waardoor dit uiterst zeldzame zout met een zeer bijzondere natuurvorm op natuurlijke wijze wordt gevormd. Waar de Namib eindigt en de Atlantische Oceaan begint, wordt ons parelzout gevormd. De Namib strekt zich uit langs de gehele 1600 km lange kust van Namibië en is als enigste woestijn ter wereld volledig onder bescherming gesteld. Grotendeels ongerepte landschappen zijn de thuisbasis van dit uniek stuk wildernis. Zijn bijzondere karakter dankt de Namib aan de „botsing“ van ijskoud diepzeewater van de Zuidpool met het hete Afrikaanse continent. Er heersen in dit gebied koude zuid-atlantische winden en het is zeker tot 200 dagen per jaar zeer mistig. In dit gebied regent het bijna nooit. De dikke mist geeft de noordelijke Namib haar mystieke naam, ¨Skeleton Coast¨. Honderden schepen zonken hier voor de kust. De meeste zijn vergeten, maar een aantal van hen zijn nog steeds als wrak herkenbaar. Hier, in dit onherbergzame grensgebied tussen de duinen en de zee, ontstaat een bijzonder zout Afrikaans Parelzout. De zoutpannen zijn gelegen in beschermde gebieden en zijn een waar paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers. Door hun harde structuur, zijn de grotere zoutparels perfect voor de kruidenmolen als alternatief voor de gebruikelijke grove zeezout molen

    In een zeer goed afsluitende glazen bewaarpot van Le Parfait uit de SUPER serie van dit merk

  • Patat kruiden

     1,00

    Patat kruiden

    100% natuurlijk, ook vrij van E-nummers / GMO vrij.
    Absoluut zonder kleur- en smaakstoffen, zonder conserveermiddelen en zonder antiklontermiddel

    Heerlijk, pikant kruidenmengsel van natuurlijk zeezout en de beste kruiden van gecontroleerde biologische teelt. Ideaal voor aardappelgerechten zoals frites, aardappelschijfjes of gebakken aardappelen. De uitgebalanceerde kruidenmix gaat ook uitstekend samen met gebraden kip, kippenpoten, kalkoenbiefstuk en alle lichtgekleurde gevogelte.

    • Ingrediënten: Zeezout (60%), paprika´s, tomaten, Knoflook, Ui, Chili, Peper
    • Samengesteld door The Pepperfarm sluis
    • Verpakt per 100 gram in geseald zakje

    Hoe te gebruiken:

    • Bij het frituren van patat. Strooi de patat kruiden pas over de patat nadat ze gefrituurd zijn.
    • Bij het bakken van aardappeltjes in koekenpan kan je de kruidenmix ook al tijdens het bakken gebruiken.
    • Op vlees: Bestrooi het stuk vlees met de kruidenmix en bak in de pan met boter.
  • Peper & zoutmolen RVS enkelhandig

     9,95

    Compacte eenhands molen voor peper en zout van roestvrij staal.

    • Strak en modern vormgegeven, past op iedere tafel.
    • Massief RVS / hoge kwaliteit
    • met 1 hand te bedienen
  • Peper & Zoutmolen set (gevuld)

     7,50

    Peper & Zoutmolen set (gevuld)

    Over de peper:
    Deze uitzonderlijke speciale tijgerpeper komt uit een strikt beschermd natuurgebied in de hooglanden langs de kust van Malabar, gelegen in de staat Kerala in het zuidwesten van India. De tijgerpeper wordt geteeld door boeren in telers verenigingen ver weg van elke beschaving. Dit unieke gebied staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en is tevens de thuisbasis voor inheemse tijgers en olifanten. Het oogstvolume van deze traditionele peperplant is zeer klein, maar de smaaksensatie door smaakstoffen zoals essentiële oliën is aanzienlijk groter dan van andere pepers. De peper wordt met de hand geplukt en in de zon gedroogd. U kunt onze tijgerpeper altijd het beste versgemalen gebruiken, zodat u volop kunt genieten van de unieke, intense, fruitige smaak. Onze tijgerpeper is uitstekend te combineren met gegrild vlees en vis, voor sauzen en stoofschotels.

    Over het kristalzout:
    Het kristalzout uit Pakistan is een van de bekendste en populairste natuurlijke zouten ter wereld. Het natuurlijke zout dankt zijn roodachtige kleur aan het ijzeroxidegehalte. De winning vindt plaats in grote zoutmijnen in de zoutmijnen in de zoutpannen, een middelgebergte in de Pakistaanse provincie Punjab, ongeveer 200 kilometer ten zuidwesten van de huidige Himalaya. De regio is een van de grootste steenzoutlagen ter wereld. Volgens de legende werd de enorme zoutkoepel ontdekt door de paarden in het leger van Alexander de Grote. Kristalzout uit Pakistan wordt beschouwd als een geschenk van de natuur en is een uitstekend tafelzout voor dagelijks gebruik in de keuken. Het aantrekkelijke uiterlijk en de milde, onmiskenbare smaak maken dit natuurproduct zo populair als tafelzout.

    • Eigen import molens, peper en zout
    • Stevig glazen huis
    • Keramisch maalwerk
    • Makkelijk hervulbaar
    • Pepermolen met 50 gram zwarte Malabar tijgerpeper uit India
    • Zoutmolen met 100 gram rose kristalzout uit Pakistan
  • Pepermix 4 soorten (4-Seizoenen of Rainbow)

    Aanbieding!  3,95

    Pepermix 4 soorten (4-Seizoenen of Rainbow)

    • Samengesteld bij The Pepperfarm Sluis, Nederland
      uit hoge kwaliteit peperbessen.
    • Smaak: zeer aromatisch
    • Gerechten: op en door alle gerechten naar uw keuze.
    • Geseald zakje met 100 gram inhoud
    • Glazen pepermolen met 50 gram inhoud
      – Deze molen heeft een keramisch maalwerk en kan je zelf opnieuw vullen.

    Een uitgesproken mix van zwarte, witte, groene, rode peper bessen
    Ratio verhouding pepermix: 50% zwarte peper, 18% witte peper, 16% groene peper, 16% rode peper

    TOPKWALITEIT

  • Pepermix 5 soorten

     2,75

    Een uitgesproken mix van zwarte, witte, groene, rode peper bessen, aangevuld met verrassen Allspice peperbollen (Pimento)
    De aromatische Allspice bessen doen denken aan nootmuskaat, kaneel, peper en kruidnagel.
    Ratio verhouding pepermix: 50% zwarte peper, 15% witte peper, 15% groene peper, 15% rode peper en 5% Allspice.

    Let op: Niet geschikt voor kleine molentjes i.v.m. Allspice peper

    verpakt per 50 gram

  • Perzisch Blauw zout (Persian Blue)

     4,50 14,95

    Perzisch Blauw zout (Persian Blue)

    Zeldzaam Perzisch Blauw Zout fijn 0,2-1,0 mm

    • Eigen import (ondanks restricties Iran import)
    • Nu volop uit voorraad leverbaar

    Perzisch Blauw Zout fijn 0,2-1,0 mm
    Een van de zeldzaamste tafelzouten ter wereld is het blauwe zout, een rotszout zoals uit 1001 nachten. Het blauwe zout heeft een zeldzame kleurvariatie, die wordt veroorzaakt door verschuivingen in het kristalrooster en zorgt ervoor dat het zout blauwachtig lijkt. De blauwe zoutader is slechts 30-80 cm dik en loopt door een enorme zoutkoepel. Het zout wordt met de hand gewonnen en gesorteerd. De jaarlijkse productie is een lage 90 ton. Uniek voor een tafelzout is het hoge kaliumgehalte, dat merkbaar is in de smaak door een fijne tinteling op de tong. Het optische effect van de blauwe componenten is bijzonder effectief in transparante zoutmolens. Wij bevelen blauw zout aan voor zeevruchten, groenten en salades.

    Als cadeau artikel is er een zeer goed afsluitende glazen bewaarpot van Le Parfait uit de SUPER serie van dit merk met 250 gram inhoud

  • peterselieblad BIO (fijn gesneden)

     2,95 4,20

    Peterselieblad gesneden biologisch is een kruid dat bijna overal ter wereld wordt gebruikt. Zijn frisse smaak past bij vele verschillende gerechten. Over de oorsprong van de peterselie is weinig bekend. De oude Grieken vereerden het kruid en ook de Romeinen kroonden heldhaftige mannen met een krans van peterselie. Peterselieblad gesneden biologisch heeft net als de verse variant verschillende voordelen voor je gezondheid. Zo fungeert het als een sterke antioxidant en beschermt het tegen diverse ziektes zoals aandoeningen aan hart en vaten.

    keuze uit 50 of 80 gram

  • Piquin chili (gedroogd &heel) (100.000 scoville)

     3,95

    Laat u niet misleiden door het feit dat deze chili klein is – maximaal 2 cm lang. Het is extreem heet en heeft een rokerige en fruitige smaak. Nauw verwant aan de wilde tepin chili. Het wordt vaak de “vogel peper” genoemd, omdat vogels er dol op zijn vanwege hun grootte. Wordt vaak gebruikt om extra pittig voedsel te maken. Veel hete sauzen, salsa’s, soepen en oliën gebruiken deze peper als ingrediënt.

    • Gedroogde Piquin chillies
    • Scoville-schaal – 100.000 eenheden
    • Eigen import
    • Stevige bewaarpot 200ml / 30 gram inhoud

Resultaat 1–105 van de 153 resultaten wordt getoond