Premium Gold Bourbon Vanille 17cm

9,95 Op voorraad
Deze Bourbon Vanillepeulen zijn absolute topkwaliteiten komen rechtstreeks van de boeren uit Madagaskar. Dit zijn Madagaskar Premium Bourbon vanillestokjes met maar liefst 2,0% vanilline gehalte. Deze vanille peulen zijn zeer rijk aan merg en vanilline, Lees meer
  • LEVERTIJD BESTELLINGEN 1-2 DAGEN
  • KLANTENSERVICE 09.00-18.00
  • NL GRATIS VERZENDEN >50 EURO
  • BELGIË GRATIS VERZENDEN >75 EURO
  • VEILIG ONLINE WINKELEN

Specificaties

Merk:
KRUIDEN-SPECERIJEN.NL
Artikelnummer:
vanille-2st
EAN:
7106597069062
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
1-2 DAGEN
Maat:
0x0x0 cm
Gewicht:
7 gr

Informatie

Deze Bourbon Vanillepeulen zijn absolute topkwaliteiten komen rechtstreeks van de boeren uit Madagaskar.

Dit zijn Madagaskar Premium Bourbon vanillestokjes met maar liefst 2,0% vanilline gehalte. Deze vanille peulen zijn zeer rijk aan merg en vanilline, de stof die voor de kenmerkende vanille geur en smaak zorgt. Hierdoor is deze vanille onder andere uitermate geschikt voor gebruik in desserts. 1 stokje weegt ongeveer 3-4 gram. De vanille peul vaak ook vanilleboon genoemd wordt geplukt als deze nog onrijp is. Vervolgens worden ze in heet water ondergedompeld. Daarna worden ze voor een lange periode onder de zon gedroogd. Na het drogen krijg je een vanillestokje met daarin duizenden kleine zwarte zaden, soms ook merg genoemd. Het merg uit de stokjes is de puurste en minst bewerkte vorm.

  • 17cm lange peulen
  • Deze Vanille peulen bevatten ruim 2% vanilline
  • Uitermate geschikt voor beroeps- & hobbykoks
  • Glazen buisje met 2 Vanille peulen ( 1 jaar houdbaar)

 

Gebruik:

  • Snij de Vanillepeul in de lengte in twee helften op een schone snijplank.
  • Schraapt het merg of zaadjes die aan de binnenkant van het stokje zitten met de botte kant van je mes eruit. Druk stevig maar niet te hard. Voeg de zaadjes (merg) toe aan je recept
  • Met de Vanillepeul die over is gebleven kun je heel gemakkelijk vanillesuiker maken. Stop de lege peul in een pot met suiker en voeg steeds meer lege Vanillepeulen toe. Op deze wijze creëer je heel gemakkelijk vanillesuiker.
  • Madagaskar Bourbon Vanillepeulen hebben een vollere en sterkere smaak. Hierdoor hoef je minder te gebruiken in vergelijking met andere soorten Vanillepeulen.

Bewaren:

  • Lage temperaturen zoals de koelkast of vriezer zorgen ervoor dat de stokjes versneld gaan uitdrogen.
  • Om de uitdroging te voorkomen, is het beste om de peulen in een bewaarbuis, weckpot of vacuümverpakking te bewaren. Op een koele en donkere plek bij een temperatuur van 15° – 20°.
  • Let op: vaak is het bij vanille geen schimmel maar kristallisatie. Dit lijkt op schimmel maar dat is het niet. Als vanille niet verpakt is zal het gaan kristalliseren in de vorm van dunne witte naaldjes. In vacuüm verpakking zal het op de gebieden zichtbaar waar nog een beetje lucht en ruimte is, vandaar dat je het vaak aan de top van de stokjes ziet.
  • Bij temperaturen boven 20° in combinatie met veel vocht en lucht, kan wel schimmelvorming plaats vinden.

Uitgedroogde Vanille peulen wat doe je daarmee?

  • Bij uitdroging de stokjes in warm water of melk laten weken voor 3-4 uur. De stokjes zullen dan het nodige vocht weer opnemen.
  • Echter de beste remedie is om uitdroging te voorkomen door ze op de juiste manier te bewaren.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »