Mexicaanse Producten

Echte Mexicaanse producten, door ons zelf geïmporteerd uit Mexico. Onmisbaar als u zelf Mexicaanse gerechten wilt maken.

Ancho Chili flakes 1-4mm (vlokken)

Ancho is de gedroogde versie van de Poblano Chili, die inheems is in Mexico. Deze zeer milde chili pepersoort, die bijzonder populair is in Mexico, draagt zeer grote vruchten, tot 15 cm lang en 7 cm dik. Onrijpe vruchten zijn groen en veranderen van donke

€4,75
Beschikbaar
Avocado bladeren (gedroogd & gemalen)

Onze avocado bladeren (in het Spaans bekend als “hojas de aguacate”) worden geoogst van de inheemse Mexicaanse avocadoplant Peresea drymifolia. De bladeren worden zowel vers als gedroogd gebruikt. Dit is een van de moeilijker te vinden ingrediënten die we

€4,50
Beschikbaar
Avocado bladeren heel (gedroogd)

Avocado bladeren (hele & gebroken bladeren) import uit Mexico. (40 gram) De bladeren worden voor verschillende doeleinden gebruikt, veel gebruikt in de keuken van Oaxaca, Chiapas en Puebla in Mexico.

€5,00
Beschikbaar
Cayennepeper (fijngemalen)

Cayennepeper wordt vaak beschouwd als een synoniem voor gemalen pepers. De naam komt waarschijnlijk uit de hoofdstad en de gelijknamige rivier de Cayenne in Frans Guyana en verwijst naar de oorspronkelijke thuisbasis van deze oude chilisoort. De slanke vr

€1,75
Beschikbaar
Cayennepeper-flakes (vlokken)

Cayennepeper wordt vaak beschouwd als een synoniem voor gemalen pepers. De naam komt waarschijnlijk uit de hoofdstad en de gelijknamige rivier de Cayenne in Frans Guyana en verwijst naar de oorspronkelijke thuisbasis van deze oude chilisoort. De slanke vr

€1,75
Beschikbaar
chile Ancho - geroosters & gedroogd (hele chillies)

De gedroogde Ancho is een mild pittige peper met zwartbruine kleur en rokerige smaak. De Ancho is de geroosterde en gedroogde en rijpe variant van de Poblano en is een veel gebruikte peper in de Mexicaanse keuken. De Ancho is een belangrijk ingrediënt in

€6,95
Beschikbaar
chile Cascabel grande - gedroogd (hele chillies)

De gedroogde Cascabel pepers zijn ronde pepers met een medium-hete smaak. De pepers zijn ook bekend als Little bell of Rattle chili. De ‘bel’ en ‘rammelaar’ refereren aan het ratelende geluid van de losse zaden bij het schudden van de Gedroogde chile Casc

€6,95
Beschikbaar
Chile de Arbol - gedroogd (hele chillies)

De gedroogde chile de Arbol is een mild pittige peper, die veel lijkt op de cayenne peper, maar is iets minder heet. Het heeft een sterke kruidige smaak waardoor een gerecht meteen veel smaakt krijgt. ‘De Arbol’ is Spaans voor ‘boomachtig’, omdat de plant

€3,75
Beschikbaar
Chili helderrood BIO (gemalen)

Deze chilipeper valt op door zijn felrode kleur en zijn intensieve aroma, 100% biologische teelt, 100% natuurlijk en zonder additieven

€2,25
Beschikbaar
Chipotle (uit Mexico)

Chipotle is een traditioneel gedroogde en gerookte rode Jalapeño peper. Ze staan bekend om hun pittige, zoete en rokerige geur én smaak. Doordat de Jalapeños volledig gerijpt zijn hebben ze extra veel smaak en zijn ze zoeter dan de verse groene Jalapeño. 

€5,95
Beschikbaar
Chipotle Chili - flakes 3-8mm (vlokken)

Gerookte jalapeño wordt chipotle genoemd. De Jalapeno verliest ongeveer 90% van zijn gewicht door roken. Chipotle chili wordt gebruikt als een kruidig ingrediënt in BBQ producten, stoofschotels, sauzen en kruiderijen. Jalapeño Chili is een van de belangri

€3,50 €3,95
Beschikbaar
Chipotle Chili - gemalen

Gerookte jalapeño wordt chipotle genoemd. De Jalapeno verliest ongeveer 90% van zijn gewicht door roken. Chipotle chili wordt gebruikt als een kruidig ingrediënt in BBQ producten, stoofschotels, sauzen en kruiderijen. Jalapeno Chili is een van de belangri

€4,25
Beschikbaar
Guajillo Chili flakes 1-4mm (vlokken)

De chili-variëteit Mirasol van het geslacht Capsicum annuum, die afkomstig is uit de Mexicaanse staat Zacatecas, is een van de meest populaire en meest gebruikte chiliervariëteiten in de Mexicaanse keuken. Als de chilipeper gedroogd is, heet hij guajillo

€4,75
Beschikbaar
Guajillo Chili heel (uit Mexico)

De chili-variëteit Mirasol van het geslacht Capsicum annuum, die afkomstig is uit de Mexicaanse staat Zacatecas, is een van de meest populaire en meest gebruikte chiliervariëteiten in de Mexicaanse keuken. Als de chilipeper gedroogd is, heet hij guajillo

€5,95
Beschikbaar
Hoja Santa bladeren (gedroogd & verkruimeld)

Het wordt vaak gebruikt in de Mexicaanse keuken voor tamales, de vis of het vlees gewikkeld in geurige bladeren om te koken, en als een essentieel ingrediënt in Mole Verde, is de groene saus afkomstig uit de regio Oaxaca in Mexico. Het wordt ook gehakt om

€6,50
Beschikbaar
Jalapeno Chili groen flakes 3-6mm (vlokken)

Jalapeno Chilis hebben hun oorsprong in het zuiden van Mexico en danken hun naam aan de stad Jalapa in Veracruz. Jalapenos zijn uitgegroeid tot de meest populaire chili variëteit in Europa dankzij hun fruitige kruidigheid en veelzijdige toepassingen. De p

€3,25
Beschikbaar
Jalapeno Chili rood flakes 3-6mm (vlokken)

Jalapeno Chilis hebben hun oorsprong in het zuiden van Mexico en danken hun naam aan de stad Jalapa in Veracruz. Jalapenos zijn uitgegroeid tot de meest populaire chili variëteit in Europa dankzij hun fruitige kruidigheid en veelzijdige toepassingen. De p

€3,25
Beschikbaar
Mexicaanse Epazote (gedroogd & fijngesneden)

Epazote is een Mexicaanse kruid soort met een zeer sterke smaak. Het gebruik ervan in de Mexicaanse keuken gaat duizenden jaar terug. Zover bekend waren de Azteken de eerste die dit kruid soort in hun gerechten verwerkten om er extra smaak aan toe te voeg

€2,95
Beschikbaar
Pasilla Chili heel (uit Mexico)

Pasilla chili is ook bekend als chili negro en wordt vooral gebruikt in Mexicaanse sauzen. Het smaakt heerlijk als het wordt gecombineerd met fruit. Het past goed bij eend, lam, zeevruchten, knoflook, champignons, venkel, honing of oregano. Pasilla pepers

€5,95
Beschikbaar
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »