Keukenkruiden (enkelvoudig)

Alle enkelvoudige kruiden voor in de keuken

Anijszaad (gemalen)

Anijszaad komt van de anijsplant (Pimpinella anisum) en heeft een zoete, warme aromatische smaak. Anijs staat bekend om haar aroma van drop. Ook in likeur wordt vaak anijs gebruikt, zoals bijvoorbeeld Ouzo, Raki, Pastis en Anisette. Verder geeft anijs sma

€2,30
Beschikbaar
Anijszaad (heel)

Anijszaad komt van de anijsplant (Pimpinella anisum) en heeft een zoete, warme aromatische smaak. Anijs staat bekend om haar aroma van drop. Ook in likeur wordt vaak anijs gebruikt, zoals bijvoorbeeld Ouzo, Raki, Pastis en Anisette. Verder geeft anijs sma

€2,20
Beschikbaar
Basilicum 1-5mm 100% BIO

Past in heel de Italiaanse keuken, op de pizza, in Italiaanse sauzen, door de pasta. Typische aromatisch, kruidige smaak!

€1,95
Beschikbaar
Bieslook gesneden

Bieslook (Allium schoenoprasum) behoort net als knoflook, ui en prei tot de lookfamilie. Bieslook is geschikt voor salades, kruidenboter, ragouts, aardappelen, komkommer, tomaat, vis, eieren, soepen, sauzen. Gedroogde bieslook is eenvoudig te gebruiken. B

€2,75
Beschikbaar
Bieslook Tubulair (buisjes)

Bieslook (Allium schoenoprasum) behoort net als knoflook, ui en prei tot de lookfamilie. Bieslook is geschikt voor salades, kruidenboter, ragouts, aardappelen, komkommer, tomaat, vis, eieren, soepen, sauzen. Gedroogde bieslook is eenvoudig te gebruiken. B

€2,50
Beschikbaar
Bonenkruid (chubritza)

Bonenkruid wordt zeer veel gebruikt in de mediterrane keuken en is een graag gezien kruid in de Oost-Europese keuken. In Bulgarije, waar bonenkruid veel gebruikt wordt, noemt men het chubritza. De smaak en het aroma is een subtiele mengeling van marjolein

€1,95
Beschikbaar
Citroenschillen (grof gesneden)

Dit is de schil van gedroogde citroenen zonder witte velletje of merg. Gedroogd is citroenschil net zo smaakvol als vers. Het is ook nog eens tijdsbesparend in de keuken. Je gebruikt de gedroogde versie als een recept citroenschil vraagt. Meestal worden c

€2,95
Beschikbaar
Foelie heel in bewaarpot

Foelie komt van de muskaatboom. Het is het vlies van de nootmuskaat bessen. Het wordt voorzichtig verwijderd en gedroogd. Na het drogen is de kleur van foelie roodbruin. Foelie heeft een hoge, overheersende smaak. Daarom moet je het met mate gebruiken

€3,95
Beschikbaar
Gember gemalen klasse A

Verfijnde milde smaak en tevens ook kruidig en een beetje scherp! Je kunt verse gember prima vervangen voor poeder. 1,5 cm gemberwortel staat gelijk aan ongeveer een theelepel gemberpoeder.

€2,00
Beschikbaar
Hibiscus bloemen fijn gesneden (BIO)

Hibiscus bloemen worden vooral als smaakmaker en als kleurstof gebruikt in de keuken, de smaak is friszuur, bloemig met een hint van cranberry en granaatappel, ook heel goed bruikbaar als natuurlijke kleurstof in sauzen en marinades of te gebruiken om geb

€1,95
Beschikbaar
Kaneel Ceylon BIO (gemalen)

Kaneel – wie denkt er niet meteen aan de kersttijd? In de recente Centraal-Europese geschiedenis is kaneel vooral gebruikt als winterkruid, vooral in gebak, desserts, pons en glühwein. Kaneel is een van de oudst bekende specerijen en wordt al enkele duize

€3,25
Beschikbaar
Kaneelbloesem

Terwijl kaneel, een van de oudste bekende specerijen, meer dan 4.000 jaar geleden werd gebruikt als specerij en geneeskrachtige plant, vooral in China en India, en is erg populair bij Grieken en Romeinen sinds de oudheid, kaneelbloesem is pas bekend als e

€4,50
Beschikbaar
Kaneelpijpjes Ceylon (heel)

Kaneel – wie denkt er niet meteen aan de kersttijd? In de recente Centraal-Europese geschiedenis is kaneel vooral gebruikt als winterkruid, vooral in gebak, desserts, pons en glühwein. Kaneel is een van de oudst bekende specerijen en wordt al enkele duize

€3,25
Beschikbaar
Kaneelpijpjes Ceylon BIO (heel)

Kaneel – wie denkt er niet meteen aan de kersttijd? In de recente Centraal-Europese geschiedenis is kaneel vooral gebruikt als winterkruid, vooral in gebak, desserts, pons en glühwein. Kaneel is een van de oudst bekende specerijen en wordt al enkele duize

€4,50
Beschikbaar
Knoflook korrels 3-5mm BIO

Knoflook staat in veel delen van de wereld bekend als een kruiden- en medicinale plant. Vooral in grote delen van Azië, het Oosten en de Middellandse Zee is het gebruik van knoflook in de keuken zeer veelzijdig. Knoflook heeft smaakverhogende eigenschappe

€2,00
Beschikbaar
Komijnzaad (gemalen)

Het groene tot grijsbruine komijnzaad heel wordt ook wel djinten genoemd, naar de Indonesische benaming voor deze specerij. We kennen hem dan ook voor namelijk uit de Aziatische keuken. Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft oo

€2,00
Beschikbaar
Komijnzaad (heel)

Het groene tot grijsbruine komijnzaad heel wordt ook wel djinten genoemd, naar de Indonesische benaming voor deze specerij. We kennen hem dan ook voor namelijk uit de Aziatische keuken. Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft oo

€2,95
Beschikbaar
Komijnzaad BIO (heel)

Het groene tot grijsbruine komijnzaad heel wordt ook wel djinten genoemd, naar de Indonesische benaming voor deze specerij. We kennen hem dan ook voor namelijk uit de Aziatische keuken. Komijnzaad is lekker in Mexicaanse of Indiase gerechten. Het geeft oo

€4,95
Niet beschikbaar
korianderzaden (gemalen) BIO

Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt ook wel ‘ketoembar’, ‘coander’ of ‘wantsenkruid’ genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkel

€1,95
Beschikbaar
korianderzaden BIO (heel)

Koriander (Coriandrum sativum) is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt ook wel ‘ketoembar’, ‘coander’ of ‘wantsenkruid’ genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkel

€1,50
Beschikbaar
Kruidnagel (heel)

De kruidnagel in ons kruidenassortiment heeft een dominante, zeer kruidige, doordringende, pikante smaak. Kruidnagels zijn de gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom. Kruidnagels zijn een ongeveer 1 cm lang steeltje, met daarop het knop

€2,95
Beschikbaar
Kurkuma BIO (gemalen)

Natuurlijke kurkuma gebruik je als gezonde kracht in de keuken. Kurkuma, ook wel geelwortel of turmeric genoemd, geeft een felgele kleur aan gerechten. Kurkuma heeft een zachte, warme smaak en aroma die sterk de smaak van de Aziatische keuken bepaalt.

€2,50
Beschikbaar
Laurierblad heel en gedroogd (hand geplukt)

Laurierbladeren zijn ongeveer 5 cm lang. Laurier wordt traditioneel gebruikt in soepen, marinades, azijn, stoof- en ovenschotels, aardappelgerechten en wild vlees. Ook in visgerechten en desserts kan laurier uitstekend de smaak maken. Het blad kan niet op

€1,95
Beschikbaar
Lavasblad fijngemalen

Fijngemalen lavasblad is een heerlijke zoutarme smaakmaker voor soepen en vis- of vleesgerechten. De sterke geur van de lavasblaadjes doet daarnaast denken aan het maggi aroma. Het wordt daarom ook wel eens maggiplant genoemd.

€3,95
Beschikbaar
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »