Gefermenteerde knoflook hele knol in potje

2,99 Op voorraad
Knoflook wordt al eeuwenlang in bijna alle culturen gebruikt als specerij en medicinale plant. Knoflook werkt als een antibioticum en versterkt de bloedvaten en het immuunsysteem, zoals vele wetenschappelijke studies hebben aangetoond. Om optimaal gebruik Lees meer
  • Koop 3 voor €2,50 per stuk en bespaar 16%
  • LEVERTIJD BESTELLINGEN 1-2 DAGEN
  • KLANTENSERVICE 09.00-18.00
  • NL GRATIS VERZENDEN >50 EURO
  • BELGIË GRATIS VERZENDEN >75 EURO
  • VEILIG ONLINE WINKELEN

Specificaties

Merk:
KRUIDEN-SPECERIJEN.NL
Artikelnummer:
9800-1
EAN:
7106597074042
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
1-2 DAGEN
Maat:
0x0x0 cm
Gewicht:
40 gr

Informatie

Knoflook wordt al eeuwenlang in bijna alle culturen gebruikt als specerij en medicinale plant. Knoflook werkt als een antibioticum en versterkt de bloedvaten en het immuunsysteem, zoals vele wetenschappelijke studies hebben aangetoond. Om optimaal gebruik te maken van de positieve werking van knoflook, is het raadzaam om de rauwe tenen in verschillende gerechten te eten. Echter, de scherpe ingrediënten irriteren menig maag en de intense, soms scherpe geur doet veel mensen schrikken voor het eten van knoflook. En dit is precies waar de gefermenteerde zwarte knoflook in het spel komt. Gefermenteerde knoflook is bijna reukloos, de consumptie van zwarte knoflook laat geen onaangename adem achter. De positieve werkzame bestanddelen van knoflook blijven volledig intact. Zwarte knoflook is een volledig normale, verse knoflook, die vergist in speciale, door warmte en vochtigheid gecontroleerde kamers. Het proces kan tot 90 dagen duren. Hoe langer de gisting, hoe donkerder en harder de tenen worden. Fermentatie is een oud, traditioneel proces dat een centrale rol speelt bij de productie en conservering van voedsel. Zwarte knoflook smaakt zoet en mild en doet een beetje denken aan gedroogde pruimen, suikerbietensiroop of balsamicoazijn, met een vleugje zoethout. Gefermenteerde zwarte knoflook past goed bij vleesgerechten, sauzen of groenten en moet aan het einde van de bereiding worden toegevoegd. Zelfs in desserts is zwarte knoflook geen taboe. Toegegeven, zwarte knoflook lijkt misschien een beetje vreemd, maar het blijkt al snel een heel bijzondere en gezonde smaakervaring te zijn.

  • Door ons per stuk verpakt in PP potje met garantiesluiting.
  • Het lege potje kan volledig gerecycleerd kan worden.
  • Gewicht per knol is 35 tot 45 gram.
  • Land van herkomst is Spanje
  • Houdbaar tot 07-2023
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »