Cha Gao thee

Cha Gao thee

Cha Gao thee instant theepasta, 1 blokje (0,5 gram) is genoeg voor 300-500ml gezonde thee. Wij adviseren om iedere dag in de ochtend deze thee te drinken voor zijn gezonde effecten. Je kan deze ook laten afkoelen en verspreid over de dag af en toe een glas van deze thee drinken.

Cha Gao (theepasta)
Wat is Cha Gao theepasta? Cha Gao is een soort stevige instant thee.
Theesap wordt door speciale technologie gescheiden van het vezelige materiaal in de thee en vervolgens wordt het theesap verwerkt tot vaste stof.
Cha betekent "thee" en Gao betekent "plakken", dus Cha Gao wordt letterlijk "theepasta" genoemd.
Over het algemeen wordt Cha Gao gemaakt van Pu-erh-thee. We kunnen stellen dat Cha Gao vooral verwijst naar Pu-erh Cha Gao of Pu-erh instant thee. Pu-erh Cha Gao heeft een geschiedenis van meer dan 200 jaar. Sinds de geboorte van Pu-erh Cha Gao was het tijdens de Qing-dynastie (1636-1912) het exclusieve gezondheidsproduct voor de koninklijke familie geworden.

1. Geschiedenis van Cha Gao
De eerste beginselen van de Cha Gao begonnen in de Tang-dynastie (618-907 n.Chr.). Volgens <Lente- en Herfst Annalen van de Tien Koninkrijken> was Cha Gao al in 937 na Christus verschenen en werd hij aan het keizerlijke hof betaald als een eerbetoon aan thee. En volgens <The Classic of Tea> geschreven door Lu Yu rond 780 na Christus, had de opkomst van Cha Gao een directe relatie met de technieken voor het maken van theecake in de Tang-dynastie. Nadat de thee in cakevorm is gemaakt, zal er theesap op het oppervlak van de theecake worden gemorst. Onder invloed van luchtoxidatie wordt het theesap theepasta. Lu Yu ontdekte dit fenomeen en schreef het in zijn boek. Hij geloofde dat theecake met pasta een hoogwaardige thee is.

Strikt genomen is de Cha Gao van de Tang-dynastie niet de echte Cha Gao. De echte Cha Gao werd gevormd in de Song-dynastie (960-1279). In de Song-dynastie was de gewoonte om thee te drinken behoorlijk populair. De theemakers besteedden meer aandacht aan het fenomeen theepasta. Ze gebruikten het sapextractieproces om het theesap met succes van de theebladeren te scheiden en Cha Gao te maken. Sindsdien stond Cha Gao als onafhankelijk theeproduct op de theelijst van de Song Dynastie en is het de vertegenwoordiger van hoogwaardige thee. Helaas stopte deze productietechnologie van Cha Gao abrupt in de Ming-dynastie (1368-1644). De oprichtende keizer van de Ming-dynastie beval dat er losse thee van thee moest worden gemaakt. Cha Gao is verdwenen.

In de Qing-dynastie (1636-1912), met de welvaart van Yunnan Pu-erh-thee, verscheen de productie van Cha Gao opnieuw. De theemakers in Yunnan gebruikten de grote ketel om Cha Gao te koken. Tijdens de Qianlong-periode van de Qing-dynastie (1736-1795), vanwege de kwaliteitsproblemen van de Cha Gao gemaakt in de grote ketel, verplaatste de keizer de productie rechtstreeks naar het keizerlijk paleis en werd de productietechnologie sterk verbeterd.

De Cha Gao in het keizerlijk paleis is gemaakt van Pu-erh thee. Sindsdien is Pu-erh Cha Gao officieel verschenen. In 1792 werd Cha Gao geïntroduceerd in andere landen. In moderne tijden, met de voortdurende verbetering van wetenschap en technologie, is de technologie van Cha Gao sterk verbeterd, waarbij de vervluchtiging van aromatische stoffen en de vernietiging van actieve ingrediënten wordt vermeden, dus de moderne Cha Gao is beter in kwaliteit en smaak.

2. Soorten Cha Gao
Er zijn twee soorten Pu-erh Cha Gao, de ene is de zwarte Cha Gao en de andere is de groene Cha Gao, die donkergroen is. Wat betreft zwarte Cha Gao, het kan ook worden onderverdeeld in veel sub producten, en de kwaliteit en het uiterlijk van elk zijn anders.

3. Gezondheidsvoordelen van Cha Gao
Cha Gao is een sterk geconcentreerde essentie van Pu-erh-thee. Zhao Xuemin, een apotheker in de Qing-dynastie, beschreef de werkzaamheid van Pu-erh Cha Gao in zijn medische boek "A Supplement to Compendium of Materia Medica". Hij zei dat Cha Gao vele soorten problemen kan verhelpen zoals een opgeblazen gevoel, verkoudheid, keelpijn enzovoort.

Wat zit er in Cha Gao?
- theepolyfenolen 60%,
- catechines 16%,
- Theïne (vrije aminozuren) 14%,
- cafeïne 9%
en 1% andere stoffen, zoals heilzame enzymen, theepolysaccharide, theaflavine, enz.

Theepolyfenolen zijn een van de hoofdingrediënten die de kleur en smaak van thee vormen, en ook een van de hoofdingrediënten in thee die gezondheidsfuncties hebben, die de functies hebben van anti-oxidatie, anti-veroudering, vermindering van bloed lipide en bloedsuiker enzovoort.

Catechine heeft veel farmacologische effecten, zoals anti-tumor, anti-oxidatie, anti-bacteriën en het beschermen van hart- en hersenorganen.

Theïne is het belangrijkste vrije aminozuur in thee, dat voor een immuun functie kan zorgen en het metabolisme kan reguleren.

Cafeïne is een alkaloïde, die vermoeidheid kan elimineren en zenuwen kan prikkelen. Bovendien heeft Cha Gao de eigenschap dat het de maag een vol gevoel geeft, ook stimuleert deze thee de spijsvertering.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »